Norge videre i curling-VM etter drama

Norges kvartett i curling-VM for blandet lag tok seg til åttedelsfinale med en dramatisk 6-4-seier over vertslandet Sveits torsdag.

Begge lag var tvunget til å vinne kampen for å gå til cupspillet, og det så stygt ut for Norge da Sveits "stjal" ett poeng i 6. omgang og tok ledelsen 4.3. Norge utlignet i 8. og siste omgang, men dermed fikk sveitserne sistestein i forlengningen.

Der spilte de norske best, og da Sveits misbrukte sin fordel sto Norge igjen med to poeng som betydde kvartfinaleplass.

– Jeg er ekstatisk. Det var en flott kamp, sa skip Ingvild Skaga til arrangørens nettsted.

– Spillet vårt har vært litt opp og ned, og vi visste at vi måtte vinne i dag. Det var intenst, sa hun og roste Wilhelm Næss for en perfekt stein som tvang sveitsernes skip Yannick Schwaller til å prøve på noe som viste seg å være for vanskelig.

Norge vant gruppen med fem seirer og to tap og får med seg Tsjekkia og Israel til cupspillet. Åttedelsfinalene spilles fredag, og Norge møter England.

På det norske laget spiller Eirin Mesloe, Martin Sesaker, skip Ingvild Skaga og Wilhelm Næss.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Giroud reddet reservepreget Arsenal like før slutt

Arsenal så ut til å gå på sitt første poengtap i europaligaen borte mot Røde Stjerne torsdag. Olivier Giroud ordnet 1-0-seier med brassepark like før slutt.

Grove feil felte Rosenborg i 1-3-tap

Rosenborg ble tatt på senga etter ett minutt borte mot Zenit St. Petersburg. To store feil i andre omgang ga russerne 3-1 seier. 

Thoresen-show på hjemmeis

Patrick Thoresen (33) er i ferd med å finne seg til rette i den norske hockeyligaen. Han scoret to og bidro med én assist da Storhamar slo Stjernen 5-2.

Likevel ingen Premier League kamp på julaften

Storkampen Liverpool-Arsenal var terminfestet til klokken 16.00 på selveste julaften. Nå er kampen flyttet til 22. desember.

Graabak sliter fortsatt – dropper høydeopphold

Olympiamester Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold og reist hjem for å finne ut hva som er galt.

Amiff 2017 åpnet:

Knut Andersen på filmfestival:

Nyter film i fødebyen

Heggenelever valgte bort filmfestivalen i Tromsø:

Støtter Amiff i Harstad