Idrettspresidenten: – Tror ikke alle vet hvor stort sykkel-VM er

Idrettspresident Tom Tvedt (t.h.) gleder seg til sykkel-VM i Bergen. Her er han sammen med kong Harald i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Til helgen starter sykkel-VM i Bergen. Idrettspresident Tom Tvedt lurer på om nordmenn flest har skjønt rekkevidden av mesterskapet.

Søndag går startskuddet for årets VM på sykkel. Da står lagtempo for kvinner og menn på programmet. Med tolv øvelser og mer enn 1150 deltakere fra 80 nasjoner blir det tidenes største internasjonale mesterskap på sommerstid i Norge.

Ifølge arrangøren er det ventet rundt en halv million tilskuere i Bergen og over 300 millioner TV-seere i løpet av VM.

– Det blir en fantastisk mulighet. Av og til tenker jeg at man ikke vet hvor stort det er. Det setter en hel by på hodet. Sykkel-Norge har jobbet mye for dette. Jeg gleder meg veldig, sier idrettspresident Tom Tvedt til NTB.

VMs største høydepunkt blir mennenes fellesstart 24. september. Der stiller Norge med ni ryttere (full kvote). Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er begge opplagte medaljekandidater.

– Vi har flotte resultater i sykling. Klarer de å toppe alt med gull hjemme i et VM, må det kunne sies å være perfekt for både sykkelpresidenten og idrettspresidenten, humrer Tvedt.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Mesterligafinalen i 2019 til Atlético Madrids nye stadion

UEFA har bestemt at mesterligafinalen i fotball i 2019 skal spilles på Atlético Madrids nye hjemmebane Metropolitano.

Dumoulin knuste Froome opp Fløyen

Forhåndsfavoritt Tom Dumoulin tok et suverent gull på VM-tempoen opp til Fløyen. Edvald Boasson Hagen viste form og klarte nesten målet han hadde satt seg.

Jake LaMotta er død

Bokselegenden Jake LaMotta er død, bekrefter familien hans. Han ble 95 år gammel.

Skillepartier om finaleplass i verdenscupen sjakk

Det må spilles skillepartier i hurtigsjakk om begge finaleplassene i verdenscupen sjakk i Georgia.

BBC: Sampson slutter som Englands landslagssjef

Mark Sampson slutter som sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, melder BBC onsdag. Det skjer etter beskyldninger om rasisme og trakassering.