Idrettsforbundet og LO vil mekle i dansk fotballkonflikt

Danmarks EM-helter i fotball streiker. Onsdag trente spillerne for seg selv utenfor fotballforbundets regi. Her er Stine Larsen i aksjon mot Norge i EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hjelp kan være på vei for å løse den tilsynelatende fastlåste konflikten i dansk fotball.

Spillerne på kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn står uten landslagskontrakt etter at forhandlingene om en ny avtale strandet nylig. Tirsdag så Danmarks Fotballforbund (DBU) seg nødt til å avlyse fotballkvinnenes utsolgte landskamp mot Nederland i Horsens som følge av at spillerne har nektet å møte til samling.

Onsdag meldte både Danmarks Idrettsforbund (DIF) og Landsorganisasjonen i Danmark (LO) seg på banen og tilbød seg å bistå for å få løst konflikten.

– Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått en utstrakt hånd fra DIF og LO om å gå inn som mekler, sier fotballforbundets kommunikasjonssjef Jakob Høyer til avisen BT.

– Det ser vi svært positivt på, fordi dette blant annet handler om hvorvidt idrettsorganisasjoner skal være arbeidsgivere eller ikke.

Vanskelig

Det er inntil videre ikke kjent om Spillerforeningen, som representerer de to landslagene som er involvert i konflikten, vil si ja til at LO og DIF forsøker å mekle fram en løsning.

Så sent som søndag møttes partene til forhandlinger, men uten resultat.

Spillerforeningen krever at spillerne i framtiden skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag for DBU. Det nekter forbundet å godta, og det har fått støtte både fra Danmarks idrettsforbund (DIF) og Team Danmark, som tilsvarer Olympiatoppen i Norge.

Trente for seg selv

De danske fotballjentene ble publikumsyndlinger på sin vei mot sommerens EM-sølv. I neste uke venter Ungarn i første kamp i VM-kvalifiseringen. Da risikerer landslagsledelsen å måtte sette sammen et lag uten landets største stjerner.

Onsdag trente de streikende danske fotballjentene på egen hånd i påvente av at konflikten skal få sin løsning.

– Vi vil forhandle. Det er ikke vi som ikke vil, sier Thomas Lindrup, sjef for Spillerforeningen. Han ledet onsdagens trening.


(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Mesterligafinalen i 2019 til Atlético Madrids nye stadion

UEFA har bestemt at mesterligafinalen i fotball i 2019 skal spilles på Atlético Madrids nye hjemmebane Metropolitano.

Dumoulin knuste Froome opp Fløyen

Forhåndsfavoritt Tom Dumoulin tok et suverent gull på VM-tempoen opp til Fløyen. Edvald Boasson Hagen viste form og klarte nesten målet han hadde satt seg.

Jake LaMotta er død

Bokselegenden Jake LaMotta er død, bekrefter familien hans. Han ble 95 år gammel.

Skillepartier om finaleplass i verdenscupen sjakk

Det må spilles skillepartier i hurtigsjakk om begge finaleplassene i verdenscupen sjakk i Georgia.