Idrettsforbundet og LO vil mekle i dansk fotballkonflikt

Danmarks EM-helter i fotball streiker. Onsdag trente spillerne for seg selv utenfor fotballforbundets regi. Her er Stine Larsen i aksjon mot Norge i EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hjelp kan være på vei for å løse den tilsynelatende fastlåste konflikten i dansk fotball.

Spillerne på kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn står uten landslagskontrakt etter at forhandlingene om en ny avtale strandet nylig. Tirsdag så Danmarks Fotballforbund (DBU) seg nødt til å avlyse fotballkvinnenes utsolgte landskamp mot Nederland i Horsens som følge av at spillerne har nektet å møte til samling.

Onsdag meldte både Danmarks Idrettsforbund (DIF) og Landsorganisasjonen i Danmark (LO) seg på banen og tilbød seg å bistå for å få løst konflikten.

– Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått en utstrakt hånd fra DIF og LO om å gå inn som mekler, sier fotballforbundets kommunikasjonssjef Jakob Høyer til avisen BT.

– Det ser vi svært positivt på, fordi dette blant annet handler om hvorvidt idrettsorganisasjoner skal være arbeidsgivere eller ikke.

Vanskelig

Det er inntil videre ikke kjent om Spillerforeningen, som representerer de to landslagene som er involvert i konflikten, vil si ja til at LO og DIF forsøker å mekle fram en løsning.

Så sent som søndag møttes partene til forhandlinger, men uten resultat.

Spillerforeningen krever at spillerne i framtiden skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag for DBU. Det nekter forbundet å godta, og det har fått støtte både fra Danmarks idrettsforbund (DIF) og Team Danmark, som tilsvarer Olympiatoppen i Norge.

Trente for seg selv

De danske fotballjentene ble publikumsyndlinger på sin vei mot sommerens EM-sølv. I neste uke venter Ungarn i første kamp i VM-kvalifiseringen. Da risikerer landslagsledelsen å måtte sette sammen et lag uten landets største stjerner.

Onsdag trente de streikende danske fotballjentene på egen hånd i påvente av at konflikten skal få sin løsning.

– Vi vil forhandle. Det er ikke vi som ikke vil, sier Thomas Lindrup, sjef for Spillerforeningen. Han ledet onsdagens trening.


(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Nytt tap for Zuccas Rangers

Mats Zuccarello og New York Rangers fikk det ikke til å stemme mot Columbus Blue Jackets og tapte 0–2 i NHL natt til lørdag.

Solid av Tutta tross svak avslutning

Suzann Pettersen var på vei mot nok en sterk runde, men to bogeyer og en dobbeltbogey ga en litt sur avslutning på fredagens spill i LPGA-tourfinalen i golf.

Bunnlag holdt Monaco til uavgjort

Monaco gikk på en uventet 1-1-smell borte mot bunnplasserte Amiens i Ligue 1 fredag. Ole Kristian Selnæs spilte hele kampen i nok et Saint-Étienne-tap.

Kirkevold-assist i Hobros overtidsseier

Pål Alexander Kirkevold scoret ikke, men hadde likevel en sentral rolle da han på overtid slo den målgivende pasningen i Hobros 1-0-seier borte mot Helsingør.

Dortmund-nedturen fortsetter

Borussia Dortmunds bråstopp i Bundesliga forbløffer. Med 1-2-tapet borte mot nyopprykkede Stuttgart står storklubben med kun ett poeng på sine fem siste kamper.