Feilsendt NFF-epost havnet hos Edvartsen

Dommer Svein-Erik Edvartsen mottok en feilsendt epost fra NFF-ledelsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

En intern epost fra NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt, med referat av et møte i saken rundt Svein Erik Edvartsen, havnet ved en feil hos dommeren selv.

Det er TV 2 som omtaler epost-glippen som skjedde i april i år. Innholdet i eposten var stemplet som konfidensielt og var ment for Bjerketvedts kolleger i ledergruppa i Norges Fotballforbund (NFF).

TV 2 hevder å kjenne til at eposten skal ha inneholdt til dels friske karakteristikker av toppdommer Edvartsen.

– Det stemmer at generalsekretæren for fem måneder siden feilsendte en epost til Svein-Erik Edvartsen. Den var adressert ledergruppens medlemmer. En forveksling av navn i autoadressering var årsaken. Mailen er tydelig merket konfidensiell, bekrefter direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til TV-kanalen.

Han beskriver innholdet i eposten slik:

– Eposten var en orientering til ledergruppens medlemmer om et møte med Edvartsen samme dag. Eposten er ikke ment for andre enn lederkollegene og er av den grunn formulert i en direkte og personlig form som dokumenterer en ærlig og emosjonell opplevelse av situasjonen og Edvartsens atferd i det aktuelle møtet.

Tirsdag ble det kjent at Svein-Erik Edvartsen er ferdig i jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Fotballdommeren varslet raskt via sin advokat John Christian Elden at avskjedigelsen vil bli mat for rettssystemet.

I begrunnelsen for NFFs beslutning om å avslutte ansettelsesforholdet til Edvartsen heter det at dommeren har «utført handlinger som er uforenlige med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF».

NFF skal ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten Edvartsen var involvert i tidligere i år. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere av disse selv.

Edvartsen selv har kontant avvist at han er avsenderen.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Northug langt bak de beste på Gålå

Petter Northug var aldri med helt i tetstriden på 15-kilometeren i fri teknikk på Gålå fredag. Langrennsstjernen endte på 17.-plass.

Kombinert: Andersen best av de norske i hoppbakken

Espen Andersen ble nummer to i hopprennet i verdenscupåpningen i kombinert i Ruka. Østerrikeren Mario Seidl var best.

Harsem stort lyspunkt i norsk fiaskosprint

Etter klassisksprinten på Beitostølen forrige helg gråt Kathrine Harsem modige tårer. Fredag slo hun tilbake på samme distanse i verdenscupen i Ruka.

Klæbo lekte med rivalene i Ruka-sprinten

Johannes Høsflot Klæbo (21) sjokkerte rivalene med en rakettstart i finalen og innledet verdenscupsesongen med sprintseier i klassisk stil i Ruka fredag.

TV-krigen om håndball i gang for TV 2 

TV 2 må kjempe for sitt håndballiv. VM-rettighetene er i spill med priser som skyter i været for hver måned.