Sjögren gikk i Lagerbäck-fellen

Martin Sjögren og assistent Anders Jacobson angrer på å ha snakket for mye om bakrom i oppkjøringen til EM-kampen mot Nederland. Det bidro til at Norges spill ikke ble som ønsket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Begge Norges svenske landslagssjefer har i sin første viktige kamp undervurdert lojaliteten hos norske fotballspillere, og betalt dyrt for det.

– Noe av det taktiske må vi ta på oss, sier Sjögren til NTB på vegne av seg selv og assistent Anders Jacobson.

– Før kampen pratet vi ganske mye om bakrom, i og med at vi oppfattet backlinjen som Nederlands svakhet, og framfor alt midtstopperne. Vi snakket nok litt for mye, jeg og Anders, om at vi skulle inn i bakrommet. Spillerne er veldig lojale, og det bidro til at vi altfor ofte hoppet over midtbaneleddet.

Nesten likt lød det da Lagerbäck i mars snakket om hva som gikk galt i hans debutkamp mot Nord-Irland. Han hadde også snakket mye om bakrom, men da nordirene scoret i første minutt trakk de seg tilbake, og bakrommet forsvant. Norge fortsatte likevel å spille i tråd med den opprinnelige planen, som ikke lenger var gjennomførbar.

Ikke bra

– Vi kan i og for seg trekke en parallell til det. Vi pratet også mye om bakrom, og så endte det med at vi hoppet over midtbaneleddet. Da blir ikke spillet vårt bra. Vi er avhengig av å involvere midtbanen for å kunne få god rytme og framfor alt gode relasjoner, sier Sjögren.

Etter å ha sett kampen om igjen synes han bedre om 1. omgang enn det umiddelbare inntrykket, men 2. omgang har han lite pent å si om.

– Første omgang var ganske bra. Den var mer eller mindre helt jevn, og det var ganske jevnt sjansemessig. Det var i annen omgang at vi fikk veldig strekk i laget, og vi mistet ballen for ofte på grunn av de veldige avstandene, sier han.

Vet vi kan

– En av strategiene var å jobbe mye med overganger og få Caro (Graham Hansen) og Ada (Hegerberg) i situasjoner hvor de kunne utfordre Nederlands stoppere, som er ganske langsomme. Kampbildet i første omgang var ganske bra, men etter pause fikk vi store problemer. Vi hoppet over midtbanen, og da mister vi relasjonene. Nederland fikk mange gode brudd og straffet oss med sine gode vinger.

Han både håper og tror på bedring mot Belgia.

– Det er en helt annen motstander, og dessuten kan vi betydelig bedre enn det vi viste i første kamp. Det har vi vist i løpet av våren, og det vet jentene. Alle er trygge på det, sier han.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Frisk vant toppkamp - Vålerenga fortsatt uten seier

Frisk Asker troner fortsatt øverst i Get-ligaen etter 4-1-seier borte mot Sparta Sarpsborg lørdag.

Ny seier for Heerenveen

Både Martin Thorsby og Martin Ødegaard spilte da Heerenveen snudde til 2-1-seier borte mot Willem i Nederlands æresdivisjon lørdag kveld.

Haugesund avgjorde på overtid

Viking ledet lenge borte mot Haugesund, men to sene mål sørget for at seieren glapp for det nedrykkstruede Stavanger-laget.

Coutinho med perlescoring i dramatisk Liverpool-seier

Philippe Coutinho virker å ha spilt seg inn i Liverpool-fansens hjerter igjen. Han vartet opp med en fantastisk scoring da laget slo Leicester 3-2 borte.

PSG målløse uten Neymar

Paris Saint-Germain klarte ikke å finne veien til nettmaskene uten Neymar i bortemøtet med Montpellier. Kampen endte målløst, og lagene delte poengene.

Klar til å trimme lattermusklene?

Stand Up Harstad har hatt et nytt show. Her kan du se Rolf Breimos opptreden.

Skapte latter

Robert Søvik var én av flere som var i aksjon under helgens utgave av Stand Up Harstad

Først ut

Vidar Eliassen var førstemann ut under helgens Stand Up Harstad. Se og hør hans opptreden.

Jacobsen ble norgesmester

Jonas Dalseth Jacobsen kjørte NM-gullet hjem. Med stil.

En vanlig, vanvittig, vidunderlig tirsdagskveld

Aftenstemning med sjø og fjell. Bergsvågen. Toppsundet. Tindetiaraen Grytøya. Septemberlys. Kan det bli bedre?

Utstillingen «Tilbake til tingene» åpnet lørdag:

– Spennende kunstdebut

Er vi på rett eller feil kurs? 

Mandag er det lunsjforedrag om genredigering og genmodifisiering ved UiT Harstad.

Bjørnis når fram blant de yngste:

– Viktig del av brannvernet

Brannbamsen Bjørnis når fram til det yngste i Harstad-området.

Brann på Tjeldøya

- Full overtenning, meldte Politiet i Nordland.

Elever reagerer etter storkontroll av mopeder og scootere:

Protesterer mot mopedsjekk

Brannvesenet hadde øvelse og nedbrenning av bygning fredag:

Nedbrenning på Store Rogla