Isaksen: – Må ha mindre smerter enn nå

Ingvild Isaksens videre deltakelse i fotball-EM kan bli stoppet av smertene i hælen. I åpningskampen virket ikke lokalbedøvelsen slik hun håpet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ingvild Isaksen er usikker på sin videre deltakelse i fotball-EM. Så vondt som i åpningskampen kan hun ikke ha det.

– Lokalbedøvelsen virket ikke slik vi håpet. Jeg fikk ikke nok smertelindring, og jeg måtte kjempe meg gjennom kampen. Selv om jeg synes jeg gjorde det helt OK, så var det ikke optimalt, og jeg fikk ikke prestert slik jeg ønsket, sier hun til NTB.

Håpet var at bedøvelse skulle ta bort smertene i hælen som har plaget henne de siste ukene, og som vil fortsette å gjøre det i tiden framover. Det virket ikke, og den drøye halvtimen hun spilte mot Nederland ble en prøvelse.

– Det er bare smertene det handler om. Skaden blir ikke verre av belastningen, og om jeg kan få nok smertelindring så føler jeg meg frisk nok og god nok til å kunne være med å bidra. Men jeg må ha mindre smerter enn jeg har nå, sier hun.

Ikke nok

– I EM møter vi de beste lagene i Europa. For å kunne prestere godt må man være 100 prosent. Det er ikke godt for meg å ha det sånn som det er nå, og det gavner ikke laget om jeg er på 50-60 prosent.

Hun har gledet seg veldig til EM etter at en alvorlig kneskade kostet henne nesten to år og blant annet VM-sluttspillet i Canada for to år siden. Isaksens kvaliteter er også sterkt ønsket av landslagssjef Martin Sjögren.

– Vi får se om vi prøver en ny runde med bedøvelse og håper å treffe bedre. Jeg er litt usikker på hva planen blir videre, men vi gjør iallfall alt vi kan, sier hun.

Må treffe

– Jeg er ikke ekspert på det medisinske, men det handler nok om å treffe det området som er vondt og bedøve det. Om det er umulig eller ikke er jeg usikker på. Det kan være at vi må prøve oss litt fram for å se om vi kan treffe riktig punkt og få nok smertelindring.

Hun føler det ikke er riktig å stå i veien for andre spillere dersom man ikke lykkes bedre med smertelindring.

– Vi gjør det vi kan, og så får vi se om det viser seg best å bruke meg eller om det er best å bruke andre.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Patrick Thoresen på vei til SKA St. Petersburg

Patrick Thoresen ser ut til å forlate Storhamar etter søndagens kamp mot Frisk Asker. Ifølge TV 2 skal ishockeyveteran igjen spille i SKA St. Petersburg.

Hetland forlot TV 2-intervju etter Northug-spørsmål

Tor Arne Hetland er lei spørsmål om Petter Northug. Irritert stakk langrennstreneren fra et intervju med TV 2 i Ruka torsdag.

Frustrert Bolly etter nok et skadeavbrekk: – Det har vært veldig tungt

Norsk-ivorianske Mathis Bolly har ikke spilt fotball siden mai. Den skadeforfulgte Greuther Fürth-spilleren har vært langt nede, men har aldri vurdert å gi seg.

Gjennomslag for ekstraordinært sykkelting

Det blir ekstraordinært sykkelting etter at sykkelklubben Rye fikk gjennomslag for sitt krav. Der kan hele det sittende styret i Norges Cykleforbund bli kastet.

Hemmelig møte om Northugs oppførsel

Landslagsutøvere i langrenn og Norges Skiforbund diskuterte Petter Northugs oppførsel i et hemmelig møte tirsdag.