Kalla utenfor landslaget også i OL-sesongen

Charlotte Kalla står utenfor Sveriges langrennslandslag fram til sesongstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Charlotte Kalla (29) har bestemt seg for ikke å være en del av Sveriges langrennslandslag kommende sesong.

Sist sesong sto Kalla utenfor det svenske landslaget i sesongoppkjøringen. I stedet satset den svenske langrennsdronningen på "Team Kalla" med Magnus Ingesson som personlig trener. Søsteren Cecilia Kalla ble brukt som fysioterapeut, mens Stefan Thomsen var fysisk trener.

Alt dette betalte Kalla av egen lomme. Først like før sesongåpningen i Ruka sluttet Kalla seg til Sveriges landslag. Nå kjører hun samme opplegg i OL-sesongen.

– Jeg har bestemt meg for å stå utenfor landslaget i sesongoppkjøringen kommende sesong til fordel for å utvikle samarbeidet med gjengen som var rundt meg forrige sesong, sier Kalla i en pressemelding.

Landslagssjef Johan Sares er skuffet.

– Vi skulle gjerne hatt med Charlotte i landslagets sesongoppkjøring, men det fungerte bra forrige sesong, og vi respekterer den beslutningen Charlotte har tatt. Vi i Sveriges skiforbund kommer til å støtte henne og hennes satsing. Det viktige er at Charlotte føler seg trygg og kommer i god form, for vi vil alle se svensk suksess i skisporene i en sesong der OL i Pyeongchang er det store høydepunktet, sier Soares.

Kalla har to OL-gull, ett på 10 kilometer fri (2010) og ett i stafett (2014).

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Første NFL-trener ut av skapet

Katie Sowers, assisterende trener i NFL-laget San Francisco 49ers, er første åpent homofile trener i amerikansk proffidrett for menn.

Kowalczyks trener: – Ingen tror på Johaugs forklaring

Justyna Kowalczyks trener Aleksander Wierietielny tror ikke på Therese Johaugs forklaring i dopingsaken. Det gjør ingen andre heller, påstår han.

Aviskommentatorer uenige om Johaug-dommen

Norske aviskommentatorer er uenige i sin vurdering av Therese Johaugs dopingstraff. Noen mener den er for streng, andre ikke, men Johaug får mye sympati. 

Solbakken: – Vi går "all in" for å kvalifisere oss

Til tross for en rufsete serieåpning er FC København-trener Ståle Solbakken trygg på å mønstre et klart forbedret mannskap i høstens mesterliga.

Marerittrekke brutt for baseballstjerneskudd

Aaron Judge ble byttet ut i 7. omgang tirsdag, og dermed tok den unge baseballstjernens rekordlange strikeoutrekke slutt.