Ferje tar inn vann – alle evakuert

Fergen MF «Hordaland» lenses for vann ved kai på Varaldsøy torsdag. Litt over klokken åtte torsdag morgen ble Hovedredningssentralen varslet om at fergen tok inn vann. Foto: Ida Marie Skjelnes / NTB scanpix

Ferja MF Hordaland begynte å ta inn vann, men kom seg til kai ved Varaldsøy. Ingen ble skadd i hendelsen, men ferja tar fortsatt inn vann.

– Ferja begynte å ta inn vann forut under overfarten mellom Årsnes og Varaldsøy i Kvinnherad. Det var ganske mye vann, og situasjonen ble betegnet som kritisk, sier Inge Andre Utåker, regionsjef i ferjeselskapet Norled, til NRK.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sier til NTB at årsaken til at ferja tar inn vann er ukjent.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 8.08 og har sendt et helikopter til stedet med pumper. Ferja tar for øyeblikket inn mer vann enn pumpene klarer å få ut, sier vakthavende redningsleder Edvard Middelthon.

Det var 13 passasjerer om bord, og en besetning på seks, da hendelsen skjedde. Brannvesenet ble tilkalt, og har rykket ut, men ferja kom seg til land ved Varaldsøy for egen maskin.

Ingen ble skadd i hendelsen, og alle biler og passasjerer kom seg på land i god behold.

Ferja ligger nå til land ved Varaldsøy og tar fortsatt inn vann, og brannvesenet jobber nå på stedet.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ap-Stenseng varsler endringer i partiet

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng varsler endringer i partistrukturen og ny politikk på flere felt.

Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

Norske Skog AS setter i gang en prosess for å få solgt skogkonsernets sju papirfabrikker. Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som finansiell rådgiver.

WWF med nytt ulvesøksmål mot staten

WWF Verdens naturfond saksøker staten for andre gang på få uker. Årsaken er regjeringens siste vedtak om ulvejakt.

To skadd da gravemaskin skulle snu kumlokk på Ørland

To menn ble skadd da en gravemaskin skulle snu et kumlokk på Ørland i Sør-Trøndelag onsdag. En av de skadde ble fløyet til St. Olavs hospital.

Ny nettside viser tilstanden i landets barnevern

Torsdag lanserer Bufdir en nettside der man kan sjekke alt fra kvalitet og økonomi til driften i de lokale barnevernstjenestene i hele landet.