Allan Dahl Johansson med ny verdensrekord 

Allan Dahl Johansson (t.v.) knuste verdensrekorden på 3000 meter for juniorer natt til torsdag. Her er han sammen med Sverre Lunde Pedersen (th) under verdenscup -stevnet i Stavanger forrige måned. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Den norske skøytekometen Allan Dahl Johansson (19) satte natt til torsdag ny verdensrekord på 3000 meter for juniorer.

I Salt Lake City gikk 19-åringen inn på tiden 3.41.19, melder NRK. Det er nesten to sekunder bedre enn den forrige verdensrekorden.

– Han hadde mange gode runder i starten og kjempet hele veien inn, sier landslagstrener Sondre Skarli som legger til at 19-åringen har hatt en voldsom fremgang i sesongstarten.

– Nå gjelder det å ta små steg hele veien og han er allerede høyt oppe i verdenstoppen for senior, sier landslagstreneren.

Til helgen er det verdenscup i Salt Lake City. Der er det muligheter for at norgesrekorden til Håvard Bøkko på 1500-meter vil falle. Bøkkos rekord er på 1.42,67.

– Målet er selvfølgelig å slå Håvard sin rekord, sier Johansson.

Skarli sier hans unge elev har mer å gå på, spesielt på det fysiske.

– Han er fersk i gamet og lærer stadig noe nytt av de eldre gutta på laget, og jeg tror han kommer til å gå bra på slutten av sesongen. Han har jo junior-VM i mars som et stort mål, sier Skarli.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ap-Stenseng varsler endringer i partiet

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng varsler endringer i partistrukturen og ny politikk på flere felt.

Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

Norske Skog AS setter i gang en prosess for å få solgt skogkonsernets sju papirfabrikker. Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som finansiell rådgiver.

WWF med nytt ulvesøksmål mot staten

WWF Verdens naturfond saksøker staten for andre gang på få uker. Årsaken er regjeringens siste vedtak om ulvejakt.

To skadd da gravemaskin skulle snu kumlokk på Ørland

To menn ble skadd da en gravemaskin skulle snu et kumlokk på Ørland i Sør-Trøndelag onsdag. En av de skadde ble fløyet til St. Olavs hospital.

Ny nettside viser tilstanden i landets barnevern

Torsdag lanserer Bufdir en nettside der man kan sjekke alt fra kvalitet og økonomi til driften i de lokale barnevernstjenestene i hele landet.