Snart er 95 prosent av befolkningen uten FM-dekning fra NRK

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Neste onsdag slutter NRK å sende radio over FM-nettet i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Dermed vil 94,5 prosent av befolkningen være uten FM-radio fra NRK.

Slukkingen blir markert med en seremoni hvor senderne skrus av på Tryvann i Oslo.

– Det er Nina Stensrud Martin og Olav Viksmo Slettan som skrur av senderne. I tillegg vil blant annet radiosjefene i NRK og kommersiell radio være til stede, opplyser NRK.

Etter 20. september må man lytte til NRKs radiosendinger via internett, mobil, TV eller dab-radio i området hvor nettet er slukket.

– Lyttere som bare har hatt FM-radio til nå, må finne en digital erstatter, sier daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge (DRN).

Etter neste ukes slukking, gjenstår kun NRKs FM-sendinger i Troms og Finnmark, som etter planen slås av 13. desember.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Legen som nektet å sette inn spiral, får tilbake jobben

Agder lagmannsrett har slått fast at oppsigelsen av den katolske legen som nektet å sette inn spiral på kvinner, er ugyldig. 

Alvorlig møteulykke i Kongsberg

To biler har kollidert ved Efteløt skole i Kongsberg kommune. En person sitter fastklemt i den ene bilen og er trolig alvorlig skadd. 

Nytt redningshelikopter har veltet

Forsvarets splitter nye redningshelikopter, som ankom Sola tidligere i uken, har veltet utenfor hangaren under testing. Rotoren var i gang under velten.

Helgesen vurderer nytt fellingsvedtak på ulv

Miljødepartementet vurderer et nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, etter at jakten ble stoppet av tingretten tirsdag.

Mannegruppa Ottar midlertidig utestengt fra Facebook

Den kontroversielle gruppa med over 58.000 medlemmer er midlertidig nede, som følge av innhold i strid med Facebooks reglement, melder Dagbladet.