Støre: Boikott bringer ikke nærmere en politisk løsning

Jonas Gahr Støre taler under Oslosenterets seminar om norsk utenrikspolitikk fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreker at boikott av Israel ikke vil bli politisk linje i en eventuell regjering han vil lede. 

LO-kongressen gikk fredag innfor en internasjonal boikott av Israel, som skal favne både økonomisk, kulturelt og akademisk.

– Det er vedtak jeg er uenig i. Jeg er mot boikott. Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og fremme av menneskerettigheter, sier Støre til NTB.

Han beskriver signaleffekten som et vedtak fra en norsk arbeidstakerorganisasjon. I et demokrati, må man respektere at ulike stemmer kommer til uttrykk.

– Men jeg kan gjøre det klart at det ikke er Arbeiderpartiets politikk, og det er ikke en politikk som vil bli ført av en regjering jeg har ansvar for, sier han.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Erna Solberg vil ikke kommentere Støres bryggesak

Verken statsminister Erna Solberg (H) eller Frp-leder Siv Jensen ville kommentere bryggesaken til Ap-leder Jonas Gahr Støre da de møtte pressen onsdag.

Seks av ti mener regjeringen bidrar til økt sentralisering

59 prosent mener politikken dagens regjering fører, bidrar til økt sentralisering i Norge, viser ny undersøkelse.

Støre kjørt hardt på bryggesak i utspørring

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han stilte direkte spørsmål til arbeiderne som jobbet på brygga hans, og han ble forsikret om at alt var i orden.

Brende: Norge må ha samme sanksjonslinje som EU mot Russland

Utenriksminister Børge Brende (H) avviser at regjeringen vil komme Russland i møte.