Sp takker nei til samarbeidsavtaler

Senterpartiet vil ikke ha samarbeidsavtaler mellom regjering og støttepartier. Skal det bli samarbeid til høsten, må de sitte i regjering sammen, SV-leder Audun Lysbakken og Senterpartiets Marit Arnstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Senterpartiet ønsker ikke å sitte i en regjering som har samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen. Løsningen dagens regjering valgte, frister ikke.

– Det er ikke aktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering med en samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen, sier Marit Arnstad (Sp), parlamentarisk leder, til Aftenposten.

Partiet har dermed gjort det klart at de ikke vil være støtteparti for en regjering eller selv sitte i en regjering basert på støtte fra partier i en samarbeidsavtale.

Rett før SVs landsmøte i helga sa partileder Audun Lysbakken til Aftenposten at SV kan tenkes inngå en formalisert samarbeidsavtale med en Ap-Sp-regjering, etter mønster av avtalen KrF og Venstre har med Solberg-regjeringen. Det har Arnstad nå tilsynelatende utelukket.

– Så enten må SV være med i regjeringen eller så må partiet gå i opposisjon?

– SV må selv velge sin strategi. Men vi ønsker ikke å ha en samarbeidsavtale med andre partier, sier Arnstad.

– En eventuell mindretallsregjering med Ap og Sp må stå fritt til å søke vekslende flertall. Det vil være en styrke for en slik regjering, sier hun.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er ikke like konkret:

– Det viktigste nå er å få flertall for en annen politisk kurs, og erstatte Høyre- og FrP-regjeringen. Så tar vi alle slike spørsmål etterpå, Arbeiderpartiet lukker ingen dører, skriver Tajik i en epost.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Slottet: Kronprinsesse Mette-Marit har krystallsyke

Kronprinsesse Mette-Marit får behandling for krystallsyke, opplyser Slottet. Hun skal være på bedringens vei.

Stormen Ylva herjer i Nord-Norge – flere tak har løsnet

Stormen Ylva nærmer seg sitt kraftigste nivå i Nordland, der flere tak har løsnet som følge av uværet. Også i Troms øker vinden. 

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at budsjettenigheten om en lærernorm betyr at regjeringen har akseptert et tiltak den ikke mener er det beste.

Akers verdier økte med 6 milliarder kroner

Den verdijusterte egenkapitalen i Aker økte med 20,4 prosent fra 28,8 til 34,7 milliarder kroner i tredje kvartal, viser selskapets ferske kvartalstall.

Flere problemer i trafikken i Sør-Norge

I morgentimene torsdag ble det meldt om flere trafikkuhell i Sør-Norge. To biler ble tatt av steinras ved Odda, og trær har sperret flere veier.