Det bygges og investeres i stor stil i Harstad. I nyere tid har det faktisk aldri vært større byggeaktivitet enn akkurat nå. Da er det meningsløst å dra i gang en debatt om hvorvidt noen tør investere i byen.

Det er strengt tatt bare å åpne øynene, løfte blikket og seg rundt. Boligkompleksene er mange, og flere er på trappene. I sentrum nærmer det seg innflytting i Statoils signalbygg, hvor Harstad Skipsindustri, med utenbys investorer på laget, satser godt i overkant av 300 millioner. Amfi drift og Coop har lagt flere hundretalls millioner i utbygging av henholdsvis Amfi Kanebogen og Sjøkanten senter. På verftsområdet til Hamek finner vi tørrdokka som til slutt beløp seg til 150 millioner, og i går kunne vi bringe nyheten om at Biltema ønsker å bygge Nord-Norges største varehus på Åsby/Gangsås. Også dette en investering på i overkant av 100 millioner kroner. Listen kunne vært betydelig mer omfattende, men synliggjør likevel ferdigstilte, pågående og nye prosjekt til verdier for flere milliarder kroner.

Med dette som bakteppe, blir det forunderlig at Frps Jostein Rasmussen, i planutvalget, går langt i å hevde at Harstad skremmer bort dem som måtte ha lyst til å satse i kommunen. Ordene falt under en relativt opphetet diskusjon om Gammelbrygga, der vi isolert sett deler Rasmussens kritikk av prosessen rundt brygga på Ottar Håløygs plass. Det blir imidlertid feil og historieløst å bruke en enkeltstående sak i et forsøk på å tegne et dystert bilde som på ingen måte er i samsvar med virkeligheten.

Harstad har så absolutt sine utfordringer, og utviklingen i sentrum er per tiden den største. Senest onsdag fikk vi nyheten om at Gründer stenger dørene. Vi har gjentatte ganger skrevet at sentrum trenger nødhjelp. Men krisemaksimering og svartmaling må ikke være en del av denne tiltakspakken.