På Borkenes skole er det dårlig luft. Mellomtrinnet og gamlefløyen på ungdomskolen har ikke vært pusset opp på veldig lenge. Dette har ført til at ventilasjonsanlegget ikke funker som det skal.

Den dårlige luften gjør at mange elever ofte har vondt i hodet, det blir vanskelig å konsentrere seg og ha skikkelig innsats på skolearbeidet. Det er tatt målinger av luften, og den er altfor dårlig. Det blir fortsatt ikke gjort noe med byggene. Andre ting, som et helsehus, blir prioritert før skolen. Skolen er det viktigste.

Les også: Dette svarer skolen på kritikken

Barna er kommunens fremtid. Når luften er så dårlig at elevene blir låst ute av klasserommene for å lufte i friminuttene, skjønner man hvor ille det virkelig er. Vinduene må være åpne nesten hele tiden for at vi skal få luft, men om vinteren blir det for kaldt. Siden vi ikke får ha jakke på inne så må vinduene være lukket, og da blir luften mye tyngre.

Elevene fortjener ikke å sitte og slite seg gjennom skoledager med vondt i hodet og vansker for å konsentrere seg grunnet luften. At det ennå ikke har blitt gjort noe med, er for dårlig!

I tillegg til den dårlige luften er det også veldig dårlige stoler. Stolene er harde og vonde å sitte på. Det er rett og slett tungt å bruke dem. Uansett hvordan man sitter er det ubehagelig, eller så glir man av. Vi trenger nye stoler, eller i det minste puter til stolene. Med puter blir de mer behagelig å sitte på, og da blir det lettere å jobbe ordentlig hele skoledagen.

Før ble det solgt rislunsj og yoghurt i kantina på skolen, men nå selges ikke det en gang. Vi får ikke gå på butikken, så hvis man glemmer mat, må man gå sulten hele dagen. Det burde selges for eksempel frukt eller smørbrød. Da har elevene mulighet til å få kjøpt seg mat hvis de glemmer matpakka hjemme. Hvis man går hele skoledagen uten mat, blir det vanskeligere å konsentrere seg. For å få ordentlig mat i kantina kan skolen for eksempel få til en avtale med lokale butikker om å ta i mot matvarer som de egentlig har tenkt å kaste. På den måten blir mindre mat kastet, og elevene får mat i kantina.

Det er få elever som dusjer etter gym. Det tror jeg er fordi det er fellesdusj, og i tillegg er de gamle og i dårlig stand. Kommunen burde ordne det sånn at det blir dusjbåser, eller forheng rundt dusjene. Da vil flere elever dusje, og det fører til bedre hygiene.

Det er trist å tenke på at kommunen som mange er så glade i, bryr seg så lite om oss. Hvem tenker de skal bruke eller jobbe på helsehuset hvis folk flytter fra bygda, eller ikke vil flytte hit fordi skolen er så dårlig? Jeg vil iallefall ikke latt mine barn gå på Borkenes skole.