– Det hele er et beklagelig arbeidsuhell. Vi glemte planen, dessverre. Slik forklarer enhetslederen tabben som ble gjort da kommunen satte sitt godkjenningsstempel på planene om å oppføre et leilighetsbygg i Havnegata med parkering på gateplan. Dette til tross for at den ferske sentrumsplanen er klinkende klar på at parkering ikke er tillatt i 1. etasje eller på gatenivå. Dette er areal som skal benyttes til handels- og næringsformål.

Forglemmelsen til Areal og byggesaksenheten er alvorlig nok i seg selv. Verre er det at reaksjonene som bringes til torgs gir grobunn for påstander om forskjellsbehandling. Det tåler ikke enhetens allerede hardt prøvde omdømme. Sentrumsplanen var dessuten markedsført som en nødvendig tiltaksplan og håndsrekning til næringslivet i sentrumskjernen.

I så måte innbyr ikke dette «arbeidsuhellet» til tillit. Når kommunen glemmer å forholde seg til sitt rykende ferske planverk, sier det også noe om hvor mye fokus man i realiteten har på å utvikle et sentrum som skriker etter aktivitet og næringsaktører.

Ordfører Marianne Bremnes uttaler at feilen skal rettes opp. Vi forventer at hun og kommunens øverste ledelse setter makt bak dette kravet. En etat som krever verandaer og garasjer revet, må også ta konsekvensene av egne arbeidsuhell. Det skulle blott bare mangle.