LESERINNLEGG:

IF Kilkameratenes jenter fremheves av sine motstandere for gode holdninger, fair play og godt humør. Treneren for Kolbotns sterke jentelag sier han har fått et nytt favorittlag i nord, etter at laget hans slo ut våre flotte fotballambassadører i 16-dels finalen i Norway Cup. Dette er et lag som ledes av trenere som har forstått at man har ansvar for en tradisjon som er større enn seg selv, og som også har fått Fair Play-prisen av Harstad Tidende, Hålogaland Fotballkrets og fotballprofilen Tom Høgli i fjor høst.

Når barn og unge er tilskuere til fotballkamper hvor trakassering, ufint språkbruk og ulovlige taklinger florerer, mener jeg at vi er inne i en ond sirkel som bidrar til nivåsenkning og kanskje også dårligere rekruttering på lang sikt. Idretten er, som vi vet, avhengig av et fungerende samfunn, og da kan samfunnet også forlange noe tilbake. Kanskje kunne det vært formålstjenlig å møte ”kolleger” fra andre idretter for å utveksle tanker og erfaringer om hvordan idretten kan være en positiv verdiskaper i samfunnet.

I 2013 forsøkte Tom Høgli å få til en fotball- og holdningsskole. Tiden virker å være moden for et slikt initiativet igjen. Mange erfarer nemlig at jo bedre man oppfører seg, jo bedre presterer man på fotballbanen.