Hva tror du, Per Willy?

- Arbeiderpartiet er helt tydelige på at vi ønsker et taktskifte innenfor høyere utdanning. Vi ønsker at flere skal få muligheten til å studere her, fordi vi vet at jo flere som gjør det, jo flere vil finne jobb og bo i landsdelen, skriver stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap).

- Å lukke øynene for advarslene er farlig og uansvarlig.

LESERINNLEGG:

I valgkampen har jeg og flere andre utfordret Per Willy Amundsen fra FrP til å svare på et enkelt, men avgjørende spørsmål: Er du fortsatt klimafornekter? Han har ikke svart. Den ellers så taleføre statsråden har vært stille i et av de mest fundamentale spørsmålene vi står ovenfor.

Klima vil prege de fleste beslutninger som tas. Dersom temperaturen stiger over 2 grader vil det få alvorlige og irreversible konsekvenser. Det er derfor avgjørende at de som styrer faktisk tror at klimaendringene er reelle. Jeg og Ap tror på forskerne, som er øredøvende enige om at mennesker påvirker klimaet negativt. Å lukke øynene for advarslene er farlig og uansvarlig.

For Ap er klima en av våren viktigste saker. Vi jobber for å hindre de mest alvorlige konsekvensene av at temperaturen øker. Ny, utslippsfri teknologi må utvikles innen veitransport, biodrivstoff, klimavennlig skipsfart og karbonfangst- og lagring. Det må bli lettere å ta grønne valg. Og Ap vil bruke klimapolitikken til å utvikle nye muligheter i nord; Grønn industri, grønne arbeidsplasser, klimaforskning og verdensledende kunnskap om Arktis.

Ap vil føre en aktiv klimapolitikk. Og vi kan garantere at det ikke vil sitte en eneste klimafornekter i vår regjering. Kan FrP og Høyre love det samme?

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

DEBATT:

- Menighetene må finne seg i å dele prester

Ibestad og Andørja må dele sin prest med andre, skriver prost Arne Håkonseth.

Debatten om det nye fylket i nord

- Enten man snakker om landsdelene, regionene eller fylkene - vår videre vei er ene og alene avhengig av tilgang på arbeidskraft og kompetanse for at vi skal få utvikling i små og store lokalsamfunn.

– Ønsker vi Norwenglish?

- Skal språket reddes, trengs en nasjonal dugnad der vi alle engasjerer oss i det viktigste av å være norsk.

«Forført av spriten» - råd når en kollega har et rusproblem

- Vi må senke ambisjonen vår når vi skal ta samtaler vi synes er litt vanskelige.

Amiff 2017 åpnet:

Knut Andersen på filmfestival:

Nyter film i fødebyen

Heggenelever valgte bort filmfestivalen i Tromsø:

Støtter Amiff i Harstad