LESERINNLEGG:

Høyre garanterte før valget i 2013 at Arbeidsmiljøloven ikke skulle svekkes. I januar 2015 demonstrerte en nær samlet fagbevegelse mot det mest omfattende svekkelsen av arbeidsmiljøloven siden den ble etablert. Er det noen grunn til at vi skal tro mer på Høyre sine utsagn om sykelønnsordningen dette valget?

Høyre har gått til et hardt angrep på både LO og arbeiderbevegelsen, når disse har advart og påpekt det faktum at Høyre har programfestet at de ønsker å gjennomføre en vurdering av sykelønnsordningen. Det er vel ingen som tror man trenger å sette ned et utvalg, hvis man er enige i at man ikke skal gjøre noe med ordningen? Vi husker også den blåe regjeringens forslag om å heve inntektskravet for å være berettiget å få sykelønn fra en årsinntekt på ca 44 000 og doble grensen til ca 88 000. Dette ville kuttet retten til sykelønn for mange deltidsansatte.

Vi husker også godt lovnadene fra Høyre før valget i 2013 om at arbeidsmiljøloven ikke skulle svekkes. Det tok ikke så veldig lang tid før Høyre og FRP regjeringen hentet frem gamle forslag, og fremmet de mest omfattende svekkelsene i arbeidsmiljøloven siden denne ble etablert på slutten av 1970-tallet, med både lengere arbeidsdager uten overtid og større adgang til midlertidig ansettelser. Det var en nær samlet fagbevegelse som ikke ville ha disse svekkelsen, og samlet landet til den største politiske streiken på mange tiår i januar 2015.

Er du opptatt av sykelønn, kamp mot sosial dumping, søndag som annerledesdag og av rettigheter i arbeidslivet, så er valget enkelt. Arbeiderpartiet sier nei til kutt, og vil ha offensive tiltak mot useriøse og uansvarlige aktører. Godt valg.