LESERINNLEGG:

Vår region - Hålogalandsregionen kan gå en lysende fremtid i møte. Mye er lagt til rette for god vekst og en spennende utvikling. Dette skyldes H/Frp regjeringens vilje og evne til å satse i på oss. De har sett potensialet og mulighetene som finnes i Nord – Norges mest befolkningstette region og lagt forholdene til rette for en spennende fremtid.

Dessverre finnes det mørke skyer i horisonten – eller burde jeg si rød/grønne skyer? Disse skyene er fulle av reverser, reverser, omkamp, omkamp....

La meg gi deg tre eksempler på hva som i hvert fall vil få en usikker fremtid dersom vi mot formodning får et regjeringsskifte etter den 11. september.

  • Norges Brannskole på Fjelldal. H/Frp regjeringen vil styrke utdannelsen av brannmenn i Norge, derfor vedtok de å etablere en fagskole. Denne ble lokalisert til Norges Brannskole på Fjelldal. Dette var en beslutning som ble motarbeidet fra dag en. Ja, også før vedtaket ble fattet. Det var sterke krefter som ønsket den lokalisert til Trondheim. Så skapte motkreftene usikkerhet om hvor undervisningen skulle foregå og hvor studentboligene skulle bygges osv. Heldigvis fjernet en handlekraftig Justisminister denne usikkerheten og slo fast at alt skal foregå på Fjelldal. Hvor kommer disse motkreftene fra? Jo, fra den rød/grønne sværen – ikke regionalt, men sentralt. Skal vi være sikre på at Norges Brannmenn får en god utdanning og at regionen blir tilført flere kompetansearbeidsplasser må vi la den sittende regjeringen fortsette!

  • Hålogalandsveien – E10. Et viktig infrastrukturprosjekt i og for vår region ble planlagt og vedtatt i rekordfart. Det er vedtatt at det skal brukes mange penger på å bygge en ny E 10 mellom Tjeldsund bru og Lofastforbindelsen. Jeg tror alle er enige om hvor viktig dette prosjektet er for vår utvikling og mulighet til å knytte oss  bedre sammen. Hvorfor ser jeg mørke skyer her? Det er lagt inn en viktig forutsetning for å kunne finansiere og gjennomføre prosjektet, nemlig at det er et Offentlig Privat Samarbeid (OPS). Vi vet jo hvor glade de rød/grønne er for OPS-prosjekter. Nei, stem Høyre så vil veien bli bygget!

  • Evenes Flystasjon. Når Langtidsmeldingen for Forsvaret ble vedtatt så skulle det satses på Nord-Norge, regionen og ikke minst på Evenes. Det ble vedtatt bla. en styrking av kampflybasen, anskaffelse og plassering kampluftvern, samt anskaffelse av nye maritime overvåkningsfly lokalisert på Evenes. Hva betyr det, i tillegg til mest operativitet for pengene, for vår region? Tilførsel av over 500 kompetansearbeidsplasser og meget store ringvirkninger for regionalt næringsliv for å nevne noe.

La oss ikke åpne for omkamper, eller reversering av tiltak som vil bringe utvikling og vekst for vår region! Vi må la H/Frp-regjeringen få gjøre jobben ferdig! Stem Høyre ved årets stortingsvalg for regionens beste! Godt valg.