Edvins sarkastiske frispark

- For å holde meg til fotballspråket; Eriksens sklitakling kvalifiserer til straffespark, sier gruppeleder i Harstad Høyre, Marie Modal. Foto: Øivind Arvola

- De som gikk på talerstolen karakteriseres som snøvlete og spritdunstende. Jeg var en av dem.

LESERINNLEGG:

I HT lørdag 17.juni 2017 har Edvin Eriksen en petit-artikkel om Harstad Kommunestyres vedtak 1.juni 2017 i saken om endring av skjenkeregler på uteserveringer i byen vår. Humor er et sterkt virkemiddel, og selv tilhører jeg de som synes det er greit å spøke med det meste. Det kan inkludere å løfte på mullaher, fleipe med tjukke folk og harselere med ulike samfunnslag, som i eminente Dollhouse i Aftenposten på lørdager.

Felles for disse formene for satire er at de omhandler temaer snarere enn personer. Derfor ble jeg litt overrasket da jeg leste «Sprit, sprit og mere sprit». Vanligvis godlynte, runde, trivelige Edvin med et hode fylt av myke krøller og en skarp penn har plutselig brukt lørdagskåseriet sitt til å fremme politiske poeng og i farten ramme enkeltpersoner i det kollegiet han selv er en del av- selv om han nå i egenskap av vara for SV til kommunestyret bare møter en sjelden gang.

Møtetidspunkt og sak er tydelig definert i artikkelen. De som gikk på talerstolen karakteriseres som snøvlete og spritdunstende. Jeg var en av dem, og jeg kan trøste deg med at vi, etter mer enn 5 timers møte eventuelt bare var trøtte og svette. Det var lav partyfaktor- men stort engasjement for å gjøre det enklere å drive uteservering i byen vår.  

Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skal ha et regelverk som gjør at jeg ikke kan ta med et glass vann utendørs på en inngjerdet platting i sola i Harstad- det kunne jo vært en tynn drink og personalet som er leid inn for å stå i døra ut kan ikke se forskjell og kan ikke kreve å få smake på innholdet i glasset mitt.  De samme strenge krav til skjenking gjelder både inne og ute. Det politisk korrekte rødvinsglasset har imidlertid vært tillatt å ta med ut hele tiden.

Ordfører beskrives som en begeistret, enkel sjel som jubler ja til alt «barna» vil- og attpåtil nærmest tillegges en positiv holdning til «pornohub»- hva nå det er for noe- men det er kanskje et velkjent fenomen i Eriksens kretser? Skjønt – etter eget utsagn holder han mest på med HB – noe som vanskelig kan tolkes som noe annet enn HjemmeBrent- et produkt som kanskje er mye utbredt på bygda, men som til forskjell fra svakere kjøpevarer, faktisk er forbudt.  Og skal vi på Eriksens vis spinne tilsvarende videre på hva som ofte følger med denne kulturen- så er vi på forsamlingshusene der hjemmebrenten flommer med og uten kaffe og 14-åringer ligger i høystakken og spyr. Ingen vanskelige skjenkeregler der, nei. Og festdeltakerne er sikkert velkomne på nachspiel i det grønne bak Eriksens naust der han skriver at han har et lite sortiment av gode drikkevarer. Bedre det enn å gi de som lever av å drive restauranter og barer mulighet til å tjene penger på det.

SVs Bård Vegar Solhjell avsluttet sin politiske karriere rett før helgen med å karakterisere debattene i norsk politikk som kjedelig. Denne saken minner ikke så lite om retorikken som brukes av betydelig mektigere og selvgode menn med forvokst ego og mage- kanskje Eriksen har latt seg inspirere  både  av sin partikollega og av den store verden utenfor den hjemlige lekeplassen?

For å holde meg til fotballspråket; Eriksens sklitakling kvalifiserer til straffespark.

Utforsk tema:
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Fremover eller tilbake?

Dessverre finnes det mørke skyer i horisonten – eller burde jeg si rød/grønne skyer? Disse skyene er fulle av reverser, reverser, omkamp, omkamp...

Ny og bedre brannutdanning

- Jeg har tiltro til at faglige vurderinger om et godt samarbeid mellom fagskolen i Tjeldsund og andre fagmiljøer – i Harstad og andre steder – kan foregå uten at det gis politiske føringer.

Skattekutt koster

- Det skal godt gjøres å finne en skatteekspert, til og med i Siv Jensens finansdepartement, som mener kutt i formuesskatten øker verdiskapinga eller gir jobbvekst.

Dagens leder:

Skjevhet i salen

Diskusjonen om «hvem som skal styre landet» kan med fordel utvides.

Timbuktu fra Lund, tusen takk. Dette var stort

Les oppsummeringen av de ulike konsertene fredag.

Italiensk klassiker:

Kalvefilet med steinsopp

Det blir vanligere og vanligere å finne kalvekjøtt i norske butikker – og om du finner kjøttet; ikke la sjansen gå fra deg til å servere et festmåltid.

Sensommer på boks

Vinanmelder John Strandmo har testet 10 boksviner - fire har fått terningkast fem og seks viner har fått terningkast fire.

Bakgården fredag kveld

Se bildene fra Bakgården fredag kveld her.

Bakgården 2017:

Dagny nesten på hjemmebane

Knallkonsert av Dagny i Bakgården (se video)

Kremlyd fra Bernhoft

Utvilsomt Bakgårdens musikalske høydepunkt

Bakgården 2017:

– Helt fantastisk

Endelig fikk Dagny stå på scenen under Bakgården. Nå venter stor USA-turné for popkometen med slekt i Harstad.

Bakgården 2017:

– Det er veldig bra

22-åringene Janne Mathisen og Stine Hansen er på Bakgården for første gang.

Møte med Dagny i Bakgården

Nå intervjues Dagny i Bakgården.

Harstad-politiet er effektive

De må være noen av de mest effektive, i alle fall kriminalitet begått mot NRK-journalist Nils Mehren.

Full ferdighetsfokus under Medkilas fotballskole:

Jaktet på drømmetreffet

- Der ja! Der satt den!

Oliver’s Army er tilbake:

Comeback med mening

På 80-tallet åpnet de festspillene og spilte på NRK. Fredag var de tilbake, og tekstene er fremdeles like gode.

Tilsvar fra Ivar B Prestbakmo (Sp):

For mye Møllers tran Harstad Tidende ?

Ivar B Prestbakmo(Sp) svarer på lørdagens leder i Harstad Tidende.

Se intervju med Olivers Army

Se interjuet ved Olivers Army her.

En modig gjeng:

Musikalske gutter

Da det i en tidligere artikkel ble antydet at jenter var modigere enn gutter til å opptre, avsannes dette herved.

Toalettene fra 50-tallet ved Harstad kino er historie:

– Får en bedre kinoopplevelse

Bakgårdsmarked 2017

Se bildene fra Bakgårdsmarked fredag 18. august 2017 her: