Den nye kretslederen vil se deg på kamp:

- Kjenn på stoltheten og samholdet, og vær engasjert

HILSER: Den nye kretslederen for fotball i Hålogaland, Håvard Hamansen Wallstad, ser fram til sesongstarten også i de lokale divisjoner og avdelinger. Foto: Privat

På en eller annen måte betyr fotball noe for de fleste, også her i Hålogaland fotballkrets.

LESERINNLEGG:

Fotballen er for mange barn første møte med idretten og en viktig arena for å lære seg samspill med andre. Fotballen er også for mange bygder og tettsteder et av samlingspunktene både for unge og eldre. Fotballen er for mange lidenskap, stolthet og identitet. Mens for noen er fotball noe som vies alt for stor oppmerksomhet både på tv, av media ellers og andre man kjenner. Uansett skapet fotball et stort engasjement. 

Til årets fotball sesong i Hålogaland fotballkrets hadde det vært rått om mer av alt dette engasjementet rundt fotballen ble flyttet fra tv-stuen og sosiale medier og ut på våre flotte arenaer. For årets sesong er spennende og spesiell på mange måter. Det er mange som legger ned uante mengder med frivillig innsats som trenere, oppmenn, støttespillere i kafeen, for å måke banene fri for snø, for å skaffe penger til klubben, anlegg og så videre. Vi får dessverre aldri nok frivillige, noe idretten vår er bygd opp rundt. Men vi får heller aldri nok publikummere på alle de fantastiske og spennende kampene som spilles i vårt nabolag. Vi har nemlig mange spennende lag, serier og kamper i vår krets, som absolutt fortjener flere tilskuere. 

Toppserielaget Medkila skal nok en sesong kjempe mot de beste damelagene i landet. Dette er toppfotball i vårt nærmiljø spilt av profesjonelle jenter, og absolutt verdt inngangspengene. I tillegg har kretsen i år en egen 2.-divisjon damer-avdeling med 7 lag, hvor de beste lagene skal møte de beste fra Nordland fotballkrets om opprykk til 1.-divivisjon på slutten av sesongen. Det jobbes bra med jente- og damefotballen i kretsen, noe vi er svært glade for. Dette blir en spennende serie og følge med på. 

Kretsen har i år tre lag med i den nye Norsk Tipping-ligaen som er navnet på den nye 3.-divisjon for menn. Norsk Tipping-ligaen står nå igjen med kun 6 avdelinger mot 12 avdelinger i fjor. Kretsens lag Mjølner, Harstad og Sortland spiller i avdeling 6 og vil møte mange spennende lag fra resten av Nord-Norge og Østlandet. Norsk Tipping-ligaen er blitt en fantastisk arena for klubbene til å ta nok et steg videre, for de lokale talentene til å vise seg frem og ikke minst for publikum for å se spennende fotball kamper. 

Kretsen har også en egen 4.-divisjonsavdeling hvor det vil bli utrolig mange spennende lokalderby utover sesongen. Morild vant 4.-divisjon i fjor, men med både Melbu, Medkila og FK Lofoten ned fra 3.-divivisjon, pluss at mange av de andre klubbene jobber tøft for å hevde seg, vil nok denne divisjonen by på mange fantastiske kamper og spenning til langt ut på høsten om hvem som rykker opp til Norsk Tipping-ligaen. 

Også i år vil det bli lokale 5.-divisjonskamper, her vil det bli mange spennende kamper. 5.-divisjon er blitt en flott arena for rutinerte ringrever i samspill med unge talenter. 

I tillegg til alle seniorseriene blåses det snart i gang mange kamper på aldersbestemt nivå. Fra de aller minste og opp til ungdommene som kjemper om kretsmestertittelen. Her er bønnen min til alle foreldre, besteforeldre, søsken, onkler og tanter, ta turen å se på kampene til barna deres. For det første betyr det mye for barna og ungdommene at dere er og ser på, for det andre kan jeg love dere at dere vil få stor glede av å være tilstede å oppleve idrettsgleden, mestringen og entusiasmen. 

Så til slutt, min store bønn til alle: Støtt opp om ditt lokale lag, kjenn på stoltheten, samholdet og vær engasjert. For det er en god følelse å glede seg til neste hjemmekamp, til å kjøpe en kopp kaffe og en vaffel i pausen og samtidig vite at du støtter klubben i ditt hjerte og all den frivillige innsatsen som legges ned i klubben. Det er ingen ting som er morsommere en å være mange på kamp om det er en aldersbestemt kamp eller en senior kamp. Det er morsomt for de som spiller, for de som dømmer og ikke minst for oss som ser på og heier. 

Med dette ønsker jeg alle kretsen klubber, spillere, dommere, støttespillere og tilskuere lykke til med sesongen.

Utforsk tema:
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Fremover eller tilbake?

Dessverre finnes det mørke skyer i horisonten – eller burde jeg si rød/grønne skyer? Disse skyene er fulle av reverser, reverser, omkamp, omkamp...

Troms skal ha sin del av Ap sitt kulturløft

- Arbeiderpartiet satte av én prosent av statsbudsjettet til kultur sist vi satt i regjering. I vårt nye kulturløft står vi klare til å gjøre det igjen.

Ny og bedre brannutdanning

- Jeg har tiltro til at faglige vurderinger om et godt samarbeid mellom fagskolen i Tjeldsund og andre fagmiljøer – i Harstad og andre steder – kan foregå uten at det gis politiske føringer.

Skattekutt koster

- Det skal godt gjøres å finne en skatteekspert, til og med i Siv Jensens finansdepartement, som mener kutt i formuesskatten øker verdiskapinga eller gir jobbvekst.

Dagens leder:

Skjevhet i salen

Diskusjonen om «hvem som skal styre landet» kan med fordel utvides.

Se bildene fra Bakgården lørdag

Klarer du å finne deg selv? Oppdateres fortløpende.

Du store kineser(e)

Gjensynet med Tre Små Kinesere ble atskillig hyggeligere enn forventet.

Vazelina svingte

De som kom for å høre sine helter i Vazelina Bilopphøggers ble neppe skuffet.

Louise hentet hjem NM-tittelen

Louise Vebostad Trudvang var i tvil om hun i det hele tatt skulle reise til Bergen.

Bakgårdsmarked 2017:

– Bare må være her nå

– En kan ikke gå glipp av helga med Bakgården.

Bakgårdsmarked 2017:

– Dette bli aldri feil

– Det er aldri feil å dra til Harstad med lefser.

Bakgårdsmarked 2017:

– Mange vil ha svømmetimer

– Mange spør oss når det skal være kurs i svømming.

Dina sang på familiekonsert

En av de tre MGP-junior finalistene. DINA Se video her.

Møte med Silje Halstensen

Møte med Silje Halstensen i bandet Bendik (se live).

BakgårdenMarked 2017:

Folkefest i sentrum

Masse folk i sentrum av Harstad i forbindelse med Bakgården Marked lørdag formiddag. (se bildeserie)

United påførte Swansea en skikkelig kollaps

Manchester United vant for andre gang på to kamper i Premier League-sesongen. Det ble solide 4-0 over Swansea lørdag.

Nordnorsk toppmøte i galleriet

Karl Erik Harr leser egne tekster. Ola Bremnes har skrevet alle melodiene. Søndag kommer de sammen.

Timbuktu fra Lund, tusen takk. Dette var stort

Les oppsummeringen av de ulike konsertene fredag.

Den nesten ukjente sida av skjærgårds- utsiktens visuelle fartshump

På holmen som ligger og hilser på hurtigruta både på inn- og uttur, hver eneste morra, er idyllen total og mykt innbydende.

Bakgården marked

Lørdag er det Bakgården Marked for barna i Harstad.

Italiensk klassiker:

Kalvefilet med steinsopp

Det blir vanligere og vanligere å finne kalvekjøtt i norske butikker – og om du finner kjøttet; ikke la sjansen gå fra deg til å servere et festmåltid.