- Forbud løser ikke tigger-problemet

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Tiggerne med en pappkopp foran seg ved Bertheussenteret er ikke problemet.

LESERINNLEGG:

Tiggerne med en pappkokk foran seg ved Bertheussenteret er ikke problemet. Det de sliter med, kan ikke løses med forbud.

Kristian Eilertsen (FrP) har tidligere foreslått å forby heldekkende plagg i videregående skoler. Nå er det forbud mot tigging som står for tur.

Eilertsen er besatt av å løse sosiale problemer og utfordringer ved forbud, for så å bare koste problemet under teppet.

Hovedutfordringen er prostitusjon, narkotika og organisert vinningskriminalitet, ikke at en person sitter ved Bertehussenteret med en pappkopp foran seg. Jeg har inntrykk av at politiet i Harstad har et økt fokus på narkotikarelatert kriminalitet, og jeg er sikker på at de følger med på all annen kriminalitet som er prekær. Det er bakmennene som er hovedutfordringen, ikke damen eller mannen med kaffekoppen.

Og hvordan ser Eilertsen og FrP for seg at at et forbud skal håndheves? Hvem er det som skal forbys å tigge? Skal vi kjeppjage unge up-and-coming som kanskje ønsker å få noen kroner mens de spiller på torget? Skal vi gå etter etniske grupper? Hva med frivillige organisasjoner? For meg er det skremmende om samfunnet skal bevege seg i en slik retning.

I Dagbladet kan vi lese om reaksjoner tiggere i Bergen fikk erfare etter tirsdagens dokumentar. En slik eskalering på et drøyt døgn er skremmende. Tiggerne på gata er gjerne ofre for den organiserte kriminaliteten - skal vi gi dem ytterligere påkjennelse?

Sosiale problemer lar seg ikke løse av forbud. FrP, som er fryktelig opptatt av å fjerne latterlige regler, bør ikke se etter nye latterlige forbud.

Utforsk tema:
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Bør frivillige redde helsevesenet fra en fremtidig bemanningskrise?

Et økt engasjement fra frivillige kan bidra til at flere kan bo hjemme lenger.

Hva skjer med Harstadpakken?

- Arbeiderpartiet med venner burde heller gi velgerne et klart svar på hvordan de har tenkt å levere de lovet – og det før valget!

724 grunner til å skifte regjering

- Det er sløsing med talent og muligheter når stadig flere får nei til å studere i nord.  Den utviklinga vil Ap snu. Vi vil ha et utdanningsløft i nord.

Tirsdagens leder:

Venstre må over sperregrensen

Venstre må over sperregrensen om Solberg skal ha håp om fornyet mandat.

- Mange av påstandene er direkte løgn

Politiker Kristian Eilertsen fra Harstad har sett Sophie Elise Isachsens videoangrep på Frp. Nå går han til motangrep.