Tirsdag mente Harstad Tidendes journalist Turid Ingebrigtsen at det fikk være nok. Adressert til "du som styrer med vær og vind" ramser hun opp alle små og større hendelser som er værrelatert de siste dagene. Det humoristiske skråblikket fikk oppmerksomheten til mange, og ble delt og likt på nett i stort monn.

Til slutt ble innlegget Harstad Tidendes mest leste sak på nett tirsdag, med god margin.

Les hennes skråblikk:

Her skal du få noen Pauli ord, du som styrer med vær og vind. Nu e det pinadø nok!  Du kan ikke fortsette å herje med oss nordlendinger. Her belaget vi oss på tidlig vår, grønne plener, småsko og badetemperaturer. Så dundrer du på med snystorm, haglbyger og et salig skitvær.

Sist helg satt folk værfast på Grytøy. Ferga turde ikke brøyte seg vei gjennom stormen før langt utpå ettermiddagen. Så smelte du til med et malabarisk uver, så kraftig at tonnevis med stein ramlet ned og sperret veien ved Tjeldsundbrua natt til mandag.

Tenker du ikke på at folk skal på jobb? Eller på viktige møter i Oslo? Hele kroa ved Tjeldsundbrua var stappfull av værfaste.

Trenger hjelp fra oven

Det er nok nå. Bare de siste dagene har vi fått flere meter med sny. Vi trenger den ikke. Vi har evig nok fra før.

- VI TRENGER HJELP FRA OVEN - Vel nok er vi født med ski på beina, men du skal vite at det er tungt å tråkke seg fram gjennom dyp nysny. Foto: Øivind Arvola

Vi er rundt en halv million nordlendinger som klorer oss fast i denne værutsatte landsdelen. Vi har ingen jernbane som tar oss trygt fra hjem til jobb. Vi har heller ikke lenger hurtigbåter som takler de enorme naturkreftene du setter i sving. Vi må komme oss fram ved egne krefter, men vi trenger litt hjelp fra oven. Du må ikke sende den ene snybygen etter den andre over vår salige landsdel. Vel nok er vi født med ski på beina, men du skal vite at det er tungt å tråkke seg fram gjennom dyp nysny.

Det verste er at du velsigner søringene

Og om du ikke tenker på oss, så tenk nu på dem som jobber med Harstadpakken. De har nok å bale med om de ikke også skal pålegges å fjerne tonnevis med snø som du ustoppelig sender nedover oss. Fortsetter du på denne måten, blir ikke sprekken i Veipakken bare på én milliard.

Det verste med møkkaværet er at du velsigner søringene med et strålende sommervær. De sitter der ute på terrassene sine med bar overkropp og nyter en kald pils i 16 varmegrader, mens vi trosser oss fram i nordvestkulingen.

Så min bønn til deg, du som kan dette med været: Vri snykanonen sørover, skru opp temperaturen og still inn varmovnene mot nord.