Det skrives i HT for tiden hvor enkelte synser og mener at flertallet på Tjeldsunds hinnøyside ønsker seg til Harstad. Etter min oppfatning er halvparten av oss på Hinnøysiden mot dette.

Å splitte kommunen opp er uklokt og vil gi færre innbyggere i den nye kommunen. Vi syns det er heilt greit å slå oss sammen med Skånland og med et fruktbart samarbeid, med Evenes.

Under Harstad er utsiktene for skole, barnehage og eldreboliger i Kløverheimen ganske så usikre. Men uansett utfall så kan skole og barnehage forsvinne hvis barnetallet fortsetter å synke.

Det framsettes også påstander om at skolebarn fra Sandtorg og Gausvik skal redde skolen i Kongsvik ved innlemmelse i Harstad. Hvor har de dette i fra? Ønsketenkning spør du meg. Hvorfor ble Gausvik skole nedlagt? Jo, ett resultat av Harstads sentraliseringspolitikk.

Frykten for å måtte tilbringe sine eldre dager på fastlandssiden ved dannelse av nye Tjeldsund kommune er et av argumentene som framsettes av enkelte. Ved å innlemmes i Harstad kan de eldre risikere å måtte tilbringe sine siste dager på en av Harstads utkantøyer.

Harstad er jo kjent for sin avgiftspolitikk, ikke minst eiendomsskatten som i hovedsak gagner sentrum. Med et skråblikk mot Harstadpakken kan vi se i klartekst hvordan det tenkes. Ved hver overskridelse, og om det må kuttes, kuttes det i gangveier, rundkjøringer osv. i utkantene. Sentrum skjermes alltid. Og dette må utkantstrøkene betale for.

Jeg vil med dette be Tjeldsund kommunestyret om ikke å gå inn for deling av kommunen.