Alt oppstyret som har vært om brygga kan spores til kommunen. Hvorfor solgte kommunen en tomtedel til nåværende eier?

Jeg mener at kommunen bare må bite i det sure eplet og kjøpe gammelbrygga og tomta fra eieren. Kommunen har vel brukt nok mange milioner på advokatmat.

Les også: Hvor er rikingene i byen når vi trenger dem?

Skal brygga bevares må den føres tilbake til den stand, både innvendig og utvendig, som da den fungerte som brygge / sjøhus. Ellers vil den ha null verdi som kulturminne. Falske fasader skaper ikke kulturminner.

Bbrygga bør rives, og at man lager en modell som plasseres mot sjøen der stien mot Trondenes går. Da kan hele området brukes til  park. En grønn flekk midt i byen.

Modellen må være så stor at de som bruker stien, har med termos og matpakke, kan benytte den som rasteplas. Det bør også monteres et toalett. Alle som går turer vet hvor godt det er å finne et toalett når behovet melder seg.

Å bygge modellen av gammelbrygga vil være en fin oppgave for en videregående skole som har en linje for tømrere. Hjelp til å fremskaffe arbeidstegninger må fagfolk fra museene kunne bistå med.

Alle som har hatt avisinnleg om bevaring av Hammelbrygga bør ta seg en tur til Holland. I nærheten av Rotterdam er det en miniatyrby. Her er det plasset mange modeller av gammle hus. Holland har små landområder og kan ikke la nostalgi stoppe utviklingen. Harstad kommune bør bruke amerikanske regler når de søker juridisk bistand. Negativt resultat, ingen honorarer. Advokatene vil da bli mer nøktern når de kommer med råd.

Hva mener du? Er du enig i leserinnlegget? Si fra i kommentarfeltet eller på Harstad Tidendes Facebook-gruppe