Nice try!

Eiendoms-gruppen bak Gammelbrygga prøver stadig å overbevise både kommunen og oss andre om at det vil være riktig så smart å flytte brygga 30m.

Flerfarget tegning i Harstad Tidende og 10 "overbevisende" grunner skal lose oss på rett vei. Men de glemmer av, eller forsøker å få oss til glemme, at med på kjøpet kommer et svært leilighets-bygg som vil stjele både utsikt og innsikt.

Les også: Kommunen må bite i det sure eplet

For oss handler ikke dette bare om å verne selve brygga, men å verne oss mot at havna fortsetter å fylles med høyhus

Et viktig og vesentlig tilleggsmoment er å ta tilbake Ottar Håløygs plass og gjøre det om til grønt areal sammen med å restaurere og bevare Gammelbrygga. Det er altså deler av indrefileten av havna i Harstad som noen veldig gjerne vil ha kloa i til forretningsforetak, og de bruker alle midler for å overbevise oss om at pest og kolera egentlig er fine greier.

Men det er et alt for viktig område å gi slipp på. Harstad Kommune må kjøpe ut eiendoms-gruppen, ta styringen, og ta vare på havna vår. Selv om det er mye penger, er det småpenger i forhold til hvor viktig det er for fellesskapet å ta vare på havna som et åpent område.

Aller helst skulle Gatekjøkkenet vært kjøpt ut i samme slengen og fjernet. men det er en helt annen sak.

Hvor er forresten alle rikingene i byen vår når de nå har sjansen å vise muskler og giverglede? Nå kan dere få ryddet litt i overfylte kontoer og det som evt måtte ligge under hodeputen. Dette vil være en gave til byen som vil vare til lenge etter at flomålet har økt med 2m.

Dere har sjansen til å bli æret med en svær statue nede i havna, 3m høy minst, med en svær skipsklokke øverst med inskripsjonen: Dette området, samt brygga, ble gitt i gave til Harstad by av, Per Strand 10 mill, Harstad Sparebank, 10mill, Hålogaland Kraft 10 mill, Harstad Kommune 10 mill, privat initiativ 13970 kroner.

Selv med 2m ekstra havhøyde vil etterkommerne om 100 år fra nå kunne ro rundt støtta, fiske småsei og lese om gaven, som ble til i 2017.

Politikere og evt glade givere, vii kan ikke slippe den unike muligheten som ligger i gjøre havna til et smykke.

Hva mener du? Er du enig i leserinnlegget? Si fra i kommentarfeltet eller på Harstad Tidendes Facebook-gruppe