24. september gir Harstadbandet Santus ut EP-en «The Walls Can Speak» bestående av fem låter. Låtene har bandet skrevet selv, og EP-en er en fortsettelse fra singelen og musikkvideoen «Navy» som ble sluppet i februar i år - og som forøvrig lå på topp 100 lista i TV2-konkuransen The Stream tidligere i år. I fjor kom Santus' debutsingel, «Tell Me».

Smakebit

Men allerede torsdag vil man kunne få enda en smakebit fra platen. Da vil låta «I Dreamt About You Till I Fell Asleep» være tilgjengelig via Urørt. Utgivelsesdatoen for EP-en er ikke en tilfeldighet: den markerer ett-årsdagen fra bandets første opptreden, da under konseptet Bingebråk i regi av Ungdommens hus.

- Det siste året har vært helt uvirkelig. All responsen vi har fått og alle de mulighetene det har gitt har vært større enn man kunne drømt om, sier vokalist Maryann Noor Risbøl Berntsen.

Aktivt år

Bandet med indie-inspirert musikk, som utenom vokalist Risbøl Berntsen består av Simon Dankertsen, Christoffer Berntsen, Mats August Bjørn (bass) og Runar Samsonsen, har på knappe tolv måneder rukket å få flere merker i beltet, med festivaloppdrag under store festivaler som Festspillene i Nord-Norge, Fæsterålen i Sortland, Vinterfestuka i Narvik og Musikkfestuka i Nordland (Bodø), låter høyt oppe i popularitetslisten på Urørt, musikkvideo og nå med første EP.