Harstad: Det er klarinettlærer Inga Helene Juul som står bak initiativet.

Underviser hver helg

– Gjennom Facebook har jeg blitt kjent med Ron Wakefield som jobber som avdelingsleder i musikk på en ungdomsskole - North Park Academy of Arts i Pico Rivera, like utenfor Los Angeles. Hver eneste helg reiser han til Mexico for å undervise barn i slummen og på barnehjem. Tre av helgene kjører han til Tijuana og lærer barna å spille klarinett. Det er 200 kilometer hver vei. Den fjerde helga flyr han til Mexico city, for deretter å ta buss til Cuernavaca. Der underviser han på et barnehjem. Han får ikke ei krone i lønn og han dekker alle kostnader selv, sier Juul til Harstad Tidende.

Carnegie Hall

Til neste år skal korpset han dirigerer i Pico Rivera spille i Carnegie Hall i New York. Ron drømmer om å la de mexikanske ungene også få være med. Det koster penger, mange penger.

Stiller med hatt

– Klarinettelevene mine på Harstad Kulturskole og jeg har lyst til å bidra til at de mexikanske ungene får en opplevelse for livet. Derfor stiller vi opp på Amfi Kanebogen førstkommende torsdag med det vi har øvd inn gjennom det siste året. Foran oss plasserer vi en hatt, slik at folk kan bidra til at de meksikanske klarinettistene får en opplevelse for livet, sier Juul.

Kan bidra

Hun forteller at hennes personlige motivasjon for å involvere seg handler også om at hun vil at hennes elever skal oppleve at de kan gjøre noe for andre gjennom det lærer på Kulturskolen, og at musikk kan forandre folks liv.

– Dette er ikke et kulturskoleprosjekt, men både Kulturskolen og foreldrene har gitt tillatelse til at jeg gjennomfører dette, sier hun, og opplyser om at de har laget en facebookside som heter ”Barn hjelper barn - oppdrag Carnegie Hall”, der man finner utfyllende informasjon om den jobben som Ron Wakefield gjør.