Harstad: I et skoleår har sjuende trinn ved Harstad skole jobbet med forestillingen «Blikk». Fredag var det to forestillinger; en gjennom Den kulturelle skolesekken for medelever på Harstad skole, og en åpen forestilling på kvelden.

Fornøyd

Etter den første, var det jubel - både blant publikum og lærere.

–Jeg er utrolig fornøyd, sier Roger Uttakleiv. Han har vært primus motor for prosjektet, der elevene har brukt fem kunstverk fra harstadkunstnere som inspirasjon til forestillingen, der de har skrevet manus, har regi og spiller de fleste rollene.

Hverdag og fantasi

Vi følger Dina gjennom en vanlig dag, der vi får innblikk i hverdagens gjøremål på skolen, generelle bekymringer, forelskelse, tanker og fantasier.

Elevene overbeviste stort, både med humor, gode sanger, innlevelse og skuespill.

Og det var en fornøyd Thale Annie Sundstrøm (13), som spiller hovedrollen Dina etter den første forestillingen.

Lært

– Det var veldig spennende. Jeg har vært litt nervøs i forkant, men når dagen endelig var kommet, gledet jeg meg bare, sier hun til Harstad Tidende.

Forestillingen har vært en del av skolehverdagen, og Sundstrøm sider det har vært lærerikt.

– Vi har blitt mer oppmerksom på at mange har forskjellig blikk på ting. Forestillingen er jo satt sammen av hvordan elevene har sett og opplevd kunstverkene. Så vi har lært litt om kunst, regi og hvordan man lager en forestilling, sier Sundstrøm.