Under Harstad kulturhus' Kulturkafé i Lillesalen torsdag kveld ble forestillingen avbrutt av direktør Manne Løkholm.

- En god forestilling har alltid et element som publikum ikke vet noe om, var hans treffende innledning.

Også en av kveldens arrangører, videregåendelærer, komponist og kulturentusiast Arne Dagsvik, ble tatt på senga da det ble klart at Harstad sparebanks kulturpris nå skulle deles ut.

- Dette kom som en overraskelse. Jeg vet at avstemmingen var avsluttet 1. mai, og lurte litt på når resultatet kom, sier Dagsvik.

Det var musikk- og dramalinja som hadde forestilling da Dagsvik ble overrasket av prisen.

Juryen sier dette om årets prisvinner som fikk diplom, blomster og en sjekk på 50.000 kroner:

- Arne (født 1947) er musiker, komponist, arrangør, dirigent og pedagog. Han er utdannet lærer og organist, og han har undervist på musikklinja ved Heggen videregående i mange år. Arnes egenskaper som pedagog er fantastiske. Han blir et godt forbilde for sine elever, og og noe av det fineste de kan tenke seg å gjøre, er å musisere sammen med Arne.

- Han lærer unge utøvere å kombinere læring og formidling, og han viser hvordan kunnskap på ett instrument, henger sammen med å spille et annet instrument. Arne Dagsvik er også komponist. Det er nok ikke allmenn kjent at han er en av de mest benyttede komponister og arrangører innen norsk korbevegelse.

- Norsk musikkforlag sier at han er en av deres bestselgende komponister og arrangører. Arne har komponert eller arrangert mer enn 1.000 sanger for kor. Mange av hans komposisjoner og arrangementer er utgitt på plate og CD.

Les mer om reaksjonene fra prisvinneren i fredagens papirutgave av Harstad Tidende.

Juryen besto av assisterende banksjef Frank Kulseng, kulturhusdirektør Ola M. Løkholm og Harstad Tidendes sjefredaktør Kjell Rune Henriksen.