Kulturskolelærer Runa Bergsmo (t.v.) sammen med Jean Grabowski, Lykke Nyre og Aurora Aadland. Foto: Oivind Arvola

Harstad: De hadde regnet med rundt 2000 publikummere i løpet av ettermiddagen og kvelden, og allerede i første pulje var benkene fylt opp med foreldre som fikk med seg opptredenene fra de mange kulturskoleelevene.

750 utøvere

– Det er nesten så vi må be noen forlate, sier Marianne S Nordeng og smiler. Dansepedagogen ved Harstad kulturskole har regi på forestillingen, som inkluderer 750 unge utøvere.

De mange elevene var fordelt på fem puljer, slik at flest mulig foreldre skulle få med seg deres håpefulle sin opptreden, uten å måtte stå i kø.

– Det er jo første gang vi gjør dette, så vi har vært litt spent på om det vil fungere, sier Nordeng. Hun står ved scenekanten og har full kontroll på de mange innslagene som skal på i løpet av den fem timer lange forestillingen.

Det er rundt 20 innslag i hver av de fem puljene, og på tross av litt forsinkelser, går det meste som planlagt.

– Vi har jo ikke hatt noen prøver eller øvelser, så vi er kjempefornøyde med at det går så bra. Det er masse flotte, flinke folk her, sier Nordeng.

Da første pulje gikk på, var det regnbyger i lufta, men etter hvert stakk sola fram, og både publikum og utøverne koste seg.

Totalmarkering

Hele veien inn mot scenen var preget av kulturuttrykk, skapt av elever og andre tilhørende kulturenheten i Harstad kommune.

– Vi er til sammen 38 stykker fordelt på 20 årsverk, sier enhetsleder Halvard Bakklund.

Det inkluderer ansatte ved kulturskolen, Ungdommens hus, ungdomsklubbene, Radio Harstad og torsdagsklubben; tilbudet til psykisk utviklingshemmede.

– Det er første gang vi gjør noe slikt i min tid. Det er jo en risiko å ta, med hensyn til vær og slikt, men det kunne vært mye verre enn dette, sier en Bakklund.

Marianne Nordeng hadde full kontroll over de rundt hundre innslagene og 750 deltakerne. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola