– Det ble en fest der vi spilte, sier han om "etterspillet" etter finaleseieren. – Men Trondheim er en kjip by - alt stenger klokken to, så da vi var klar til å gå ut på byen var alt stengt. Det ble ikke det enorme aftepartyet vi hadde forventet, men det var gøy så lenge det varte.

Urørt er en 15 år gammel konkurranse der vinneren har slått ut flere tusen på veien mot toppen.

– For meg er det stort. Blant musikkonkurransene er Urørt den deiligste å vinne, sier Kristensen. – Her vinner man for musikk man sjøl har laget - musikk man sjøl har formet.

Les også: Kristian er årets Urørt-artist

Kristensen mener nå han er på vei mot en stor karriere.

– Jeg kjenner jeg begynner å bli ekstra ambisiøs. Jeg får trua på at det vil være mulig å satse både nasjonalt og internasjonalt. Ekstremt mye skryt fra viktige personer i bransjen gjør noe med trua på akkurat det, sier han.

Magisk

Veien til seieren var ikke uten dramatikk. Egentlig tapte han tidlig i løpet et oppgjør mot WDSTCK, men en Urørt-jury plukket ham ut som beste kandidat av de som ikke gikk videre fra utslagsrunden.

– Det var som en berg og dalbane - først skuffelse, så lettelse, så ekstrem lettelse og til slutt enorm glede. Det hadde blitt et fint plott for en film, mener Kristensen.

Les også: Kristensen i P3-duell til Urørt-finale

Les også: Snek seg med

Og det var nok live-framføringene han vant på, mener han.

– Vårt sterke kort er live. Det har nok hatt mye å si for avstemminga.

Og øyeblikket da han var ferdig å synge "Lyset" og publikums reaksjon kom, var mildt sagt spesielt.

– Det var veldig mye lys, kan du si. Stemninga var latterlig bra. Jeg fikk en følelse av å ville lette og fly til himmels når publikum jublet. Det var helt magisk, sier han.

Pengene kommer

En seier i Urørt bringer ikke de store summene i rene premiepenger. Men pengene kommer, er Kristian Kristensen sikker på.

– Med en seier i Urørt blir det masse spillejobber i sommer. P3 støtter meg mye framover. Jeg får hjelp til å etablere en musikkarriere. Seieren er en stor del av den jobben. Det ble ikke de store pengene, men de kommer når festivaljobbene nå kommer.

– Denne seieren vil hjelpe meg i mange, mange år framover, sier Kristensen.

Og nå går veien tilbake til øvingsrommet.

– Det er sånn bransjen er. Man får noen enorme øyeblikk, og så er det rett tilbake til et trangt rom. Det er en del av sjarmen.

– Det er viktig å minne seg sjøl på at man må ha føttene på jorda, for det er jo bare musikk man gjør, sier Urørt-vinner Kristian Kristensen, som nå mer enn noen gang tenker plateutgivelse.