12. september gir Marthe Valle fra Harstad ut et album på klingende nordnorsk for første gang. Det etter flere omveier, noen utfordrende år i livet og mange års leting etter hvem hun ønsker å være som artist.

”Fant fram” heter comebacket som er på klingende nordnorsk.

- Marthe brukt lang tid på å finne seg selv og sin stemme både som artist og som medmenneske. På veien har hun studert til å bli sykepleier og nå har hun funnet fram til sitt uttrykk som altså resultert i plata, som hun derfor har valgt å kalle «Fant fram», heter det i en pressemelding fra plateselskapet til Valle.

Albumet inneholder en rekke beskrivelser, erfaringer og uttrykk for ulike mellommenneskelige relasjoner, utfordringer og levd liv. Den storslåtte nordnorske naturen er også med på albumet når Marthe nå velger å synge på nordnorsk.

Hun har jobbet tett med produsenten bak en rekke spellemannpriser, Jostein Ansnes, i Øra Studio.

Valle har håndplukket dyktige musikere og sammen har de funnet fram til hennes nye musikalske uttrykk, et uttrykk som har fått selv Jens Stoltenberg til å gråte på livefremføringer av låter på det nye albumet, som sangen ”Mamma”.

- ”Mamma” har Marthe donert til Norsk Folkehjelps humanitære arbeid i Gaza. Denne sommeren har Marthe visst et brennende engasjement for barna i Gaza. Det krever mot å tørre å bruke sin stemme i en så betent konflikt, når man samtidig skal selge plater og konsertbilletter. Det har ført til mye positive tilbakemeldinger, men også til regelrette drapstrusler.

- Det vil alltid være viktig for meg å bruke det jeg kan for å gjøre en forskjell, sier Valle, og presiserer at dette ikke er en politisk agenda for henne, men et humanitært og solidarisk engasjement.