Santus gav lørdag ut sin første singel, «Tell Me». Låten kan høres på P3 Urørt.

- Singelen beskriver godt hvordan musikken vår er. Den er flytende, består av mye klang, og er lett å lytte til. Det har en stødig rytmeseksjon og fine gitarharmonier. Vi tror låten er verdt å høre på, og mener den er vakker, sier Simon Dankertsen.

Musikksjangeren er Indie/Alternativ-Rock.

- Da jeg fortalte de eldre kollegaene mine om sjangeren vi spiller var det bare en person som hadde hørt om sangen, og hun er gift med en lydmann, forteller Maryann Noor Risbøl Berntsen, som er vokalist i Santus.

- Maryann har en stemme som mange i Harstad ikke har hørt maken til, sier Simon Dankertsen.

Startet på en fest

Dankertsen er mest kjent som vokalist, men er gitarist i Santus. Det er han sammen med Runar Samsomsen. Etter en fest fant de ut at de var som skapt for å spille sammen.

- Jeg går sisteåret på Heggen, og går påbygg for å ta igjen noen fag. Jeg inviterte noen folk hjem til meg. Jeg og Simon hadde tenkt og snakket om å starte et band, men manglet gitarist. Fortsatt husker jeg at klokken var tre midt på sommeren, og at jeg hørte to gitarer og mange kråkesølvsanger, sier Mats August Bjørn.

Både Runar Samonsen og Simon Dankertsen er fornøyd med gitarduoen som er en sentral del i sangene.

- Jeg har spilt med mange gitarister. De kan være utrolig flink, men når man spiller to gitarister sammen er det viktig med et godt samspill. Det var nettopp et magisk samspill som gjorde at jeg ble sittende flere timer og spille sammen med Runar, sier Dankertsen.

Allerede etter to øvinger hadde Santus utkast til tre av sangene sine. Etter flere øvinger og timer med finpuss, gav de ut ny singel lørdag.

Populære

Harstad-bandet Santus spilte for et fullt Ungdommens Hus torsdag under UKM Early Bird, en oppvarmingskonsert til UKM. Mathias Kråkenes, Conexus og Screenshot This spilte også under konserten.

- Jeg har ikke sett så mange på en konsert i Ungdommens Hus siden Razika og Honningbarna spilte her. Det er veldig artig å se hvor mange som hørte oss spille, sier Mats August Bjørn.

I tillegg til singelslipp holder Santus på med et større prosjekt som etter planen skal være ferdig til våren.

- Vi har det artig på øvingene, og koser oss sammen. Da går det meste av seg selv. Nå har vi et større prosjekt som skal være ferdigstilt til våren, og så håper vi på å få noen spillejobber fremover, sier Maryann Noor Risbøl Berntsen.

Artistene kjente nervene kom før nytt plateslipp.

- Jeg har stor tro på sangen, men man har alltid nerver. En låt er som babyen din, og da håper man det går så bra som mulig, sier Simon Dankertsen.

POPULÆRT: Mathias Kråkenes var en av artistene som spilte på UKM Early Bird, en oppvarmingskonsert før UKM. Det gjorde både han og Santus i et fullt Ungdommens Hus. Foto: Andreas Ursin Hellebust, Ungdommens Hus