Fem-seks-sju-ått! Gruppen på åtte trommeslagere setter i gang å spille de mest fengendehiphop- rytmer ved hjelp av en søppeldunk og ei trommestikk med en bit av et Ikea-teppe teipet fast i tuppen. Verkstedet Rytmer! Trommer! Stomp! er nytt i år, og deltakerne lærer her at det går an å spille på så å si alt.

- Søppeldunkene har vi fått låne av HRS, så jeg vil rette en stor takk til dem, sier instruktør Simen Iversen Vangen.

Han kommer fra Sortland, og jobber frilans som trommeslager. Denne uka jobber han fulltid med å få ungdommene til å lære seg tøffe rytmer.

GivendeDukkemakerverkstedet er også nytt i år innen formgivning. Aleksander Isaksen viser stolt frem dukka han har laget av leire, garn og tekstiler. Disse dukkene skal brukes på avslutningsforestillinga førstkommende lørdag. Skuespiller Mari Andreassen fra Tromsø er instruktør på ungdomsfestivalen sjette året på rad.

- Hvert år krysser jeg fingrene for at jeg blir oppringt og spurt om jeg vil instruere på NUK++. Det er virkelig givende å være her, og det er koselig å møte de samme deltakerne hvert år, sier hun.

Ideen til disse dukkene har hun selv kommet med, og fraktet esker med leire fra Tromsø.

Danner vennskapRøffe Riff er et band som har lange tradisjoner på årets beste uke. Verkstedet er tilpasset deltakere på ++, og er for de som elsker å holde på med musikk. Christoffer Arild er med for fjerde året på rad.

- Det beste med NUK++ er at vi danner vennskap her. Jeg gleder meg like mye til å være med hvert år, sier han.

I anledning Harstad Tidendes besøk framfører bandet Sommerfuggel i vinterland av Halvdan Sivertsen. Afrikatrommer, tambarin, keyboard, gitar og trommer er blant instrumentene som deltakerne får lære seg å spille. Instruktør Bård Ivar Bjerke er med for åttende året på rad, mens Christian Svensson instruerer for Røffe Riff for femte gang.

- Det er utrolig motiverende for meg som musiker å jobbe med disse menneskene. Man får en annen type tilnærming til musikk, i tillegg til at det er en veldig positiv stemning her inne, sier Svensson.

Blir trygge på seg selvI enden av kantina på Heggen høres rockemusikk. Samspill/band øver inn fengende rockelåter. Instruktør Finn Fodstad synes det er givende å merke at deltakerne blir dyktigere i løpet av uka.

- Vi har et bra band i år, og det er givende å jobbe med sultne ungdommer. I løpet av uka pleier ungdommene å bli mye mer trygge på seg selv og sine ferdigheter. Det er mange med forskjellig musikalsk bakgrunn her, og alle lærer av hverandre, sier han, og setter bandet i gang med å synge låta Crazy av Gnarls Barkley.