Les BigBrozeurs kommer fra Frankrike og besøkte Festspillene sist gang i 2006. Nå er de tilbake i en ønskereprise, og er klare for å overraske Harstad-væringer. Ikke bare omringet de tilfeldige personer med de høye kroppene sine, de lagde også trafikkork i sentrum. Med de lange halsene sine strakk de seg opp for å hilse på lastebilsjåfører, og var ikke akkurat redd for trafikken idet de spradet midt i veien.

De fleste mottok kjempene med latter og iver. Flere av de yngste barna ble derimot livredd og satte i gang å vræle, noe som er forståelig. Det er ikke hver dag frakk-kledde, høye menn invaderer sentrum.

Irene Olsen trodde ikke sine egne øyne da hun tirsdag formiddag ble omringet av fire merkelige, høye franskmenn.

-Jeg skjønte ingenting, så jeg måtte bare satte meg ned, men da satt de seg ved siden av meg! Det var morsomt, men jeg ble veldig skremt. Det er fint at det er liv i byen, sier Irene Olsen.

Tor Valdseth fikk ikke snakke i telefonen i fred.

- De bøyde seg ned og ville lytte på telefonsamtalen min. Jeg måtte bare legge på. Dette var djævelsk morsomt, sier Valdseth.

Jorun Wolf ble innesperret blant de fire, store kroppene.

- Jeg kunne høre at de pratet inni der, men jeg forsto ikke hva de sa. Jeg ble ikke redd, men jeg vet om flere som sikkert hadde fått klaustrofobi!, sier Wolf.