- I år har vi har hatt en utrolig sterk søkerliste, alt fra unge talenter til etablerte artister i flere ulike kategorier. Festspillene ønsker å forvalte turnémidlene til å løfte frem nordnorske talenter, sier produsent James Clapperton.

Nora Konstanse fra Sandnessjøen har funnet sin stil i folkrock-sjangeren og skilte seg ut med sine sterke tekster og gode melodier, heter det i en pressemelding fra festspillene.

Sammen med bandet har hun siden 2012 jobbet frem et helhetlig og dynamisk musikalsk uttrykk inspirert av oppveksten på nordlandskysten og storbylivet i England. Nå gleder hun seg til å spille mer i hjemlandet!

Orkesteret Likholmen er et audiovisuelt konsept og består av fire nordnorske kunstnerne med ulike meritter som prøver seg sammen for første gang.

Artisten Æ er plateaktuell i Sverige med et album som lanseres i Norge i mars. Ingeborg Schistad har spilt i Nord-Norge som Ingeborg Oktober siden 15-års alderen. Du ser dem sammen i videoen nedenfor.

Kåre Ramskjell er plateaktuell med bandet Nagel, og bidrar i Likholmen med sitt karakteriske pumpeorgel og ymse tangentspill. Kunstneren Martin Losvik står for det visuelle uttrykket til orkesteret. Han har markert seg med sin særegne stil innen fotobasert digitalgrafikk.

Nora Konstanse og Likholmen spiller på Ludo i Harstad henholdsvis 23. juni og 27. juni i år.