Digg dame på rocka hav

Silya, Festspillene i Nord-Norge 2014

SiLyA eide Verdensrommet da hun og musikerne la ut på seilas fredag kveld

6

  •   Inga Helene Juul

Da Stjernekamp - vol.2 gikk på rikskringkastingen høsten 2013, var det ei fyrrig, rødhåret dame, flybåren fra New York, med et stort stjernepotensiale, som gikk av med seieren. Den tidligere vokalisten i Mylticyde har forvaltet seieren godt. I tiden etterpå har hun fartet land og strand rundt, gitt ut plate, tatt vare på fansen og skaffet seg flere av sistnevnte. I Harstad var det lett å se. Konserten var et av få fulle hus under årets festspill, og køen var lang utenfor teltet allerede en halv time før konsert.

 

Mesteparten av låtmaterialet var hentet fra den nyeste utgivelsen "Unanchored" som hun slapp i midten av mai. The Sailors, det amerikanske bandet hun bruker på skiva, var byttet ut med noen kjekke norske gaster som definitivt visste opp og ned på instrumentene sine. Det låt tøft, groovy og akkurat passe sterkt, vel og merke når øreproppene var plugget så langt inn det lot seg gjøre. SiLyA inntok rollen som kapteinen som fører skuta ut på det åpne havet, en rolle hun mestret til fulle. Både blodfansen helt foran scenen og de litt mer satte bak i lokalet lystret hennes ordrer. Hun er tøff, selvsikker og tør å spille på sin kvinnelighet. Hele tiden fleipet og flørtet hun i vei med publikum. At hun er halvt nordlending slo godt an.

 

Et par av låtene var hentet fra hennes forrige album, Peel away, som kom i 2011. I tillegg var selvsagt de største hitene fra Stjernekamp med. Da Bob Dylans Make you feel my love kom, var det bare å få ut øreproppene og få med seg hele lydbildet. Konserten bølget framover i varierende intensitet, og SiLyA sparte seg ikke et øyeblikk. Fullt trøkk var det fra den dama, uansett låt; det er bare å ta av seg seilerlua for innsatsen.

 

 

Mer å lese på ht.no:
Nyheter

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

I ilden i Spania

Bel Chorus er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.

Kultur-toppmøte

Arctic Arts Summit – verdens første arktiske kulturtoppmøte finner sted i Harstad 21. og 22. juni.

Øver til felleskonsert:

Fullt trøkk på Bethel

Bethel var mandag kveld stedet for øving foran Care Gospels to konserter på Finnsnes og i Harstad til helga.

Mangler Tittel

Nestleder i Gratangen kystlag. Marit Mørtsell, ble valgt inn som 1. vara i Forbundet KYSTEN. Det skjedde under landsmøtet på historiske Sandven hotell i Norheimsund sist helg. Landsmøte avholdes hvert annet år. Landsmøtet består av delegater fra alle kystlagene, og det er disse som bestemmer organisasjonens vedtekter, overordnede mål og prioriteringer. – Denne samlingen er derfor en stor og viktig begivenhet for oss, som i alle demokratiske organisasjoner, skriver en på nettsidene til forbundet. Det er kun landsmøtet som kan vedta endringer i prinsippdokumentene til Forbundet KYSTEN. I helgen fremmet Kystlaget Salta fra Bodø et forslag om nytt punkt til handlingsprogrammet, og følgende tekst med vedtatt tilføyd: «Forbundet KYSTEN skal aktivt legge til rette for lokalt engasjement mot plastavfall i havet, og for nødvendige miljøtiltak rundt vår virksomhet.» Landsstyret vil følge opp det nye punktet med konkrete tiltak. Landsstyret gjenvalgt med små endringer Etter åtte år i landsstyret valgte Emil Skjærvik fra Jøa kystlag å takke nei til gjenvalg, og vararepresentant Bjørn Navjord fra Sandefjord ble valgt inn som styremedlem. Navjord er leder i Gokstad kystlag, og har erfaring som stevneleder fra landsstevnet i 2015. Vi fikk også et helt nytt fjes inn i landsstyret, da Marit Mørtsell, nestleder i Gratangen kystlag, ble valgt inn som 1. vara. Begge dyktige og engasjerte folk som har mye å bidra med, skriver en på hjemmesidene til Forbundet KYSTEN

Nå er det krasj om 1. mai - igjen

- Splitter på fagbevegelsens viktigste dag.

Her er alt leserne lurer på om årets skattemelding

Er du i innspurten med skattemeldingen? Da sitter du kanskje med noen av de samme spørsmålene som våre lesere har stilt.

Nå kan Harstad Tidendes abonnenter lese VG gratis

VGs eAvis er inkludert i Harstad Tidende-abonnementet ditt.

Nye røde kort til SOIF:

– Må holde hodet kaldt

SOIF-treneren forstår at spillerne ble provosert, men vil ikke snakke om dommere etter to røde kort på Melbu lørdag.

Dramatisk kamp for Skånland på bortebane:

Skånland fikk to utvist og tapte 2-0 mot Melbo IL

Forstår ikke hvordan det var mulig å tape

Et reservepreget Medkila rundspilte Høken, og tapte.

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

Metodistkirka i Harstad

Hvedings gate 5 hadde opprinnelig Metodistkirka som navn, mens den nå ofte går under navnet Frimurerlosjen.

Russedåp i Generalhagen:

Simen fikk navnet Bønna

Bel Chorus:

I ilden i Spania

Koret er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.