Dronningen kommer til Harstad ved hjelp av kongeskipet KS "Norge" lørdag formiddag. Planen er at dronningen går i land på flytebrygga nord på Havnepromenaden klokken 12.50. Her blir dronnningen tatt imot av fungerende havnesjef Lennart Jensen, ordfører Marianne Bremnes, fylkesmann Svein Ludvigsen og politimester Hugo Henstein.

HM Dronning Sonja med følge beveger seg så mot torget, hvor Festspillene skal åpnes. Her har det allerede skjedd en endring i planen. Dronningen vil ikke gå til torget, men kjøre i kortesje.

Nede ved kaia ved parkeringsplassen til Høgskolen i Harstad ligger kongeskipet KS "Norge". Et 50-talls mennesker har møtt opp for å se dronningen gå i land. Blant de som venter er også ordfører Marianne Bremnes, fylkesmann Svein Ludvigsen, fungerende havnesjef Lennart Jensen, politimester Hugo Henstein og kulturminister Thorhild Widvey.

- Jeg gleder meg til Festspillene. Jeg vil at festspillene skal bestå og det er ingen fare for at staten kutter støtten, sier Thorhild Widvey.

Torget i Harstad er i ferd med å fylles opp av folk til tross for regnværet. Nå er det ikke lenge til dronningen ankommer åpningen av årets utgave av Festspillene i Nord-Norge.

Nå er dronningens kortesje på vei til torget. Da dronningen gikk av båten vinket hun til de frammøtte og ble møtt med jubel og sang. Dronningen hilste på de hun skulle hilse på og satte seg i bilen for å bli kjørt til torget.

Like før ankomst til torget møttes dronningen av festspilldirektør Tone Winje og styreleder Hallvard Bakke. Man er allerede llitt etter skjema, men dronningen er nå på vei inn på torget hvor hun blir møtt med sekkepipemusikk.

Dronningen er på plass og nå er det musiker Halvdan Sivertsen som synger Sammen med Livet for et fullstappet torg i Harstad sentrum. Festspillåpningen er i gang!

Festspilldirektør Tone Winje er på scenen og holder tale hvor hun blant annet ønsker alle velkommen til åpningen av de 50. Festspillene i Nord-Norge.

Nå er Dronning Sonja på scenen for offisielt åpne Festspillene.

- Jeg erklærer med dette de 50. Festspillene i Nord-Norge for åpnet, sa Dronning Sonja fra scenen og ble møtt med stor jubel fra publikum på torget i Harstad.

Etter talen og åpningen til dronningen har Harstad Janitsjar overtatt med musikk. Harstadværingene trosser regnværet og sju sure grader og ser ut til å kose seg under åpningssermonien.

Nå fortsetter underholdningen fra scenen. Det er ventet at forestillingen med taler varer til rundt klokken 14.00. Da skal Dronning Sonja med følge til Hoelstuen for å spise lunsj.

Selve åpningssermonien er nå ferdig og dronningen har forlatt torget til fordel for lunsjen.

Etter lunsjen skal dronningen videre til Galleri Nord-Norge for åpning av festspillutstillingen. Dronningen er ventet til Galleri Nord-Norge klokken 16.00.