Bildene til Marita Kristin Eilertsen er tatt i markebygda i Skånland hvor hun kommer fra. Foto: Marita Kristin Eilertsen

Eilertsen som er fra Kvitfors i Skånland kommune går på Norsk fotofagskole i Trondheim. Avslutningsoppgaven før sommerferien var et aktprosjekt.

- Oppgaven var å ha nakne mennesker på bildene. De andre studentene brukte supermodeller - jeg ville gjøre noe annet og brukte meg selv, sier Eilertsen, som allerede har fått gode tilbakemeldinger fra læreren.

- Læreren syntes bildene var kjempebra og mente det var en av de beste oppgavene, sier Eilertsen, som har et år igjen av studiene.

Raskere oppdaget

Bildene ble tatt i markebygda i Skånland hvor hun kommer fra.

- Det er der jeg er vokst opp. I skog og fjell jeg kjenner og der jeg vet om alle paradisene. Dessuten er det lite folk der, stillhet og jeg føler meg fri.

Eilertsen håper bildene kan være med på å gi henne jobb som fotograf når hun er ferdig med studiene.

- Man blir jo raskere oppdaget når man gjør noe annerledes. Det har jeg skjønt etter at blant annet TV2 har ringt meg. Jeg har allerede fått flere fotojobber etter at bildene ble kjent.

Mye oppmerksomhet

Hun har fått mye oppmerksomhet etter at bildene ble kjent gjennom media.

- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger og mange har delt linken på Facebook. Det er jo artig med all oppmerksomheten, men samtidig litt teit at man får så mye oppmerksomhet bare man kler av seg. Jeg synes likevel det er greit så lenge det ikke er snakk om pornografi. Alt for kunsten, mener fotostudenten, som også har fått litt uønsket oppmerksomhet.

- Det har vært mange mannfolk som har tatt kontakt som har sagt jeg er flink og spør om jeg har det bra. Hadde ikke helt regnet med slik oppmerksomhet. Men jeg angrer ikke, fastslår Eilertsen.

Her kan du se hele fotoprosjektet til Marita Kristin Eilertsen.