Nils Yttervik, Evald Joakimsen, Roar Edvardsen, Kjetil Kristensen og Arne Kristian Torbergsen: Fem spillekåte herrer i sin beste alder som fortsatt har repertoaret inne.

Tørker støv

Det lokale bandet herjet distriktet og landsdelen fra 1975 til 1984, og det ryktes at Spectrum fortsatt har fans i hver ei bygd. Lørdag inntar de Fjelldal samfunnshus, med Kor Glamour som festarrangør.

– Vi gleder oss voldsomt, sier Arne Kristian Torbergsen på vegne av bandet.

– Vi spiller fortsatt musikk fra 70- og 80-tallet, som Dr. Hook, Eagles, Lobo og Creedence Clearwater Revival. Og så sper vi på med både Elvis og Chuck Berry, blant mye annet. Gamle låter tørkes støv av og blir som nye.

Han legger til at Spectrum framstår slik publikum husket dem fra storhetstida, og musikerne lover at de ikke kommer til å skuffe.

Utvider besetningen

– Vi har hatt noen øvinger i forkant av lørdagens happening. Det låter slett ikke verst, og musikken sitter i ryggmargen.

Han legger til at Spectrum-medlemmene er i alderen 54 til 64 år.

Lørdagens reunion er ikke den første siden oppløsningen på tidlig åttitall. Spectrum ble trommet sammen ved en tilstelning i Ramsund i 2007 samt at bandet stilte for den lokale båtforeninga for et par år siden.

– Denne gang utvider vi besetningen med en mann. Trond Rogde er hyret inn på bass. Det betyr samtidig fetere koring med en ekstra på plass, sier Torbergsen som selv trakterer tangenter i tillegg til vokal.