Langfredag gjøres klart for middelalderens mest kjente mariahymne, ”Stabat mater”, i Skånland kirke.

Det vakre musikkstykket av barokkomponisten Giovanni Battista Pergolesi framføres av sopran Lisa Øien, alt Stine Pedersen og organist Maria-Daniela Raasch.

Stabat mater dolorosa er middelalderens mest kjente mariahymne og handler om Marias sorg over korsfestelsen av Jesus. Mange kunstnere og komponister har gjennom tidene blitt inspirert av denne teksten, men Pergolesis fortoning er en av de mest kjente og mest framførte. Han komponerte verket i løpet av sine siste leveuker, og han døde av tuberkulose bare 26 år gammel.

Begge langfredagssolistene er bosatt i Narvik. Lisa Øien er til daglig lektor ved høgskolen, men har vært solist ved en rekke anledninger - både med Vox Arctica og Narvik kirkes kammerkor. Stine Pedersen er lærer ved musikklinjen ved Narvik videregående skole samt at hun er dirigent og sanger.

Sist disse framførte Stabat mater var i 2012, i Narvik kirke. Året før var de solister i Buxtehudes Membra Jesu Nostri sammen med barokkensemble Capella Petri og Narvik kirkes kammerkor. Maria-Daniela Raasch er til daglig kantor i Skånland kirke.