Marit har blitt pensum

Harstadkunstneren Marit Victoria Wulff Andreassen dras frem i samme åndedrag som Edvard Munch og Per Kleiva.

Det er Gunnar Danbolt , kjent kunsthistoriker fra blant annet NRK som har skrevet boka Norsk kunsthistorie - Bilde og skulptur frå vikingtida til i dag . Boken er nå ute i sin tredje utgave, og er pensum ved mange høyskoler og universiteter i landet.

I et stort intervju angående utgivelsen av boka med Morgenbladet blir Danbolt bedt om å dra frem tre verk fra den norske kunsthistorien. Han trekker frem et bilde av Munch, Per Kleivas Helikopterbilde og Marit Victoria Wulff Andreassens tegning Blivende B.

- Jeg har stor sans for brudebildet av Marit Victoria Wulff Andreassen fra 2004. Et meget særegent brudebilde. Jeg mener ikke at jeg ville hatt det på veggen, men det er morsomt å se på. Det er en meget pen brud, men brudebuketten består av falloser istedenfor blomster. Det ser man ikke i første omgang. Men i neste omgang ser man at hun har samlet på noe helt annet enn blomster, sier han til Morgenbladet.Kunstneren selv er strålende førnøyd med omtalen.

- Ja det er mildt sagt strålende, sier hun. Men det er rart å bli pensum. Jeg har tidligere vært i kontakt med flere hovedfagstudenter som har skrevet om meg, men dette er liksom hakket over. I tillegg er jeg fan av Gunnar Danbolt og har hørt Kunstreisen på P2 nesten hver gang i årevis. Det er stas, sier hun.

Når Marit Victoria Wulff Andreassen er ferdig med ferien, skal hun jobbe mot en stor separatutstilling i Stavanger 6. november på Hå Gamle Prestegård.

- Det blir en travel høst, sier hun.

Mer å lese på ht.no:
(Foto: Janne Lea)

Foto: Janne Lea

Marit Victoria Wulff Andreassen

Marit Victoria Wulff Andreassen, billedkunstner opprinnelig fra Kasfjord, bor og arbeider i Stavanger.Arbeider med temaer som seksualitet, kropp og identitet hovedsaklig gjennom tegning. Innkjøpt av Nasjonalmuseets Samlinger, Samiske Samlinger og støttet av Norsk Kulturråd. Fikk Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere i 2008 og ble nominert til Carnegie Art Award 2010

Leses nå:
Nyheter

Unge musikere fikk penger fra minnefond:

– En stor inspirasjon

Musikerne Erik Sortvik Kristiansen og Øystein Sletten Borge ble de første som fikk midler fra Benjamin Dahle Stures minnefond.

Kristian Kristensen:

Strålte på hjemmebane

Vokalkometen fra Harstad lovet noe helt nytt før han inntok Harstad kulturhus med band. Resultatet ble belønnet med stående applaus.

Nå har hun funnet hemmeligheten

Helene Hokland gjorde suksess med Kinomatisk på rekordfart, men det tok flere år før hun forsto hvorfor.

Suksess med «Sønnen»

Når Hålogaland Teater først nå setter opp et stykke av Jon Fosse, så gjør de det med stil.

Har blitt en publikumssjarmør:

– Jeg har lært masse

Det kan godt hende at du ikke kjenner igjen Kristian Kristensen når han går på scenen med fullt band i Kulturhuset for første gang fredag kveld.

Politikerne i tvil om Seljestad er sentrumsnær nok:

Utsetter ny barnehage

Ikke bare førjulsmesse i Stangneshallen:

Har flere bein å stå på

Spillerjakt i Europa

Sonderingene er i gang, og Medkila-trener Margunn Haugenes vet hva hun må ha inn av spillere.

– Tar høyde for unntak

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) sier at regjeringens fokus ikke bare er på fravær.

Kontrollerer byggevirksomhet i Skånland:

Sjekker ukjente bygg

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.