Dristig debutant i hjembyen

Gode tegninger? Ja. Erotikk? Kanskje.....

- Tegningene mine er spesielle, men jeg liker ikke ordet erotisk som merkelapp. Det sier Marit Victoria Wulff Andreassen fra Kasfjord som fredag kveld kan ønske hjertelig velkommen til debututstilling i Harstad.

Fram til 12. september vil debutantutstillingen være tilgjengelig i Galleri NordNorge. Den består av 50 - 60 arbeider som Marit Victoria har gjort de siste par årene. Dristige tegninger og ditto titler vil sikkert riste en del i publikum; sikkert også forarge.

Fabulistisk- Jeg fabulerer og bruker min fantasi. Kall det gjerne en surrealistisk innfallsvinkel. Folk må oppleve selv og ikke hekte seg opp i fordommer og merkelapper, slår Marit Victoria fast.- Du er til stede på åpningen og må nok regne med både ros og ris?- Helst det første, men litt ris kan også være bra, ler Marit Victoria og ønsker at det blir riktig folksomt på fredagskvelden.

Etter at Marit Victoriai fjor var ferdig med sin kunstutdanning har hun deltatt i Nordnorsken og på Vestlandsutstillinga. Tilbakemeldingene har vært gode. Etter utstillingen her i byen går bildene videre til Telemark Kuunstnersenter før den går til Tegnebiennalen i Stenersenmuseet i Oslo i november. I april 2005 er hun klar for Karasjok. For tiden er Marit bosatt i Stavanger.

Stram økonomi- Blir det penger av dette, Marit Victoria?- Det er veldig strevsomt å holde en tilfredsstillende økonomi. Jeg gjør en masse arbeid for å være på hugget og bli lagt merke til. Skriver søknader og står på. Jo mer man vises i kunstnerlandskapet, jo flere tilbud får en. Stort sett går pengene til materiale og innramming; så blir det vel en råd med levestandarden. Også av denne grunn håper jeg på god oppslutning på harstaddebuten min, ler Marit Victoria.«LOMMEFITTE»: Marit Victoria Wulff Andreassen med en av tegningene på utstillingen.Foto: Ola BruunSPESIELT: Tegning av Marit Victoria Wulff Andreassen.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Unge musikere fikk penger fra minnefond:

– En stor inspirasjon

Musikerne Erik Sortvik Kristiansen og Øystein Sletten Borge ble de første som fikk midler fra Benjamin Dahle Stures minnefond.

Kristian Kristensen:

Strålte på hjemmebane

Vokalkometen fra Harstad lovet noe helt nytt før han inntok Harstad kulturhus med band. Resultatet ble belønnet med stående applaus.

Nå har hun funnet hemmeligheten

Helene Hokland gjorde suksess med Kinomatisk på rekordfart, men det tok flere år før hun forsto hvorfor.

Suksess med «Sønnen»

Når Hålogaland Teater først nå setter opp et stykke av Jon Fosse, så gjør de det med stil.

Har blitt en publikumssjarmør:

– Jeg har lært masse

Det kan godt hende at du ikke kjenner igjen Kristian Kristensen når han går på scenen med fullt band i Kulturhuset for første gang fredag kveld.

Politikerne i tvil om Seljestad er sentrumsnær nok:

Utsetter ny barnehage

Ikke bare førjulsmesse i Stangneshallen:

Har flere bein å stå på

Spillerjakt i Europa

Sonderingene er i gang, og Medkila-trener Margunn Haugenes vet hva hun må ha inn av spillere.

– Tar høyde for unntak

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) sier at regjeringens fokus ikke bare er på fravær.

Kontrollerer byggevirksomhet i Skånland:

Sjekker ukjente bygg

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.