Lanserer jazzfestival

Foto: Tom Inge Andersen

I slutten av mai blir det festival.
– Etter navnekonkurransen fikk vi inn et så godt forslag at det har endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival blir gratis.

Det sier Anders Søvik, Ronald Aune Jensen, Marit Gade Hallbeck og Karoline Aamodt Andersen. Studentene skal arrangere en jazzfestival i slutten av mai som prosjektoppgave ved produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad.

Transjoik og Moddi

– Vi mener det er et behov for en jazzfestival, sa de da de sist gang var ute i avisa for å fortelle om festivalen og utlyse en navnekonkurranse.

– Vi fikk inn mange navneforslag, og ett av dem var såpass bra at det endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival har dobbelt betydning, ikke bare arrangeres den på våren, men vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival. Derfor har vi bestemt oss for at konsertene blir gratis, sier de fire som allerede har navn klare til festivalen.

– Både Transjoik og Moddi er klare. De er begge meget aktuelle, Moddi spilte nylig på by:Larm og er også et av navnene til Øyafestivalen til sommeren, mens Transjoik er klare for Storåsfestivalen. Og vi mener begge passer utmerket i et utvidet jazzbegrep, sier Anders, Ronald, Marit og Karoline.

Gourmetjazz

– Grand Nordic Hotel blir jazzhotellet og her vil det bli mer tradisjonell jazz ledsaget av gourmetmat. Maten er naturligvis ikke gratis, sier studentene og legger til at konsertene gjennom festivalen skal legges til fem forskjellige arenaer.

– Folk skal merke at det er festival i byen, sier de.

– Men hvordan skal dere klare å gjøre festivalen gratis?

– Vi er avhengig av at byens befolkning kommer på konsertene, og at næringslivet trykker festivalen til sitt bryst. Selvsagt er folk utenbys fra også velkommen, sier de.

– Vi lovet festivalpass til vinneren av navnekonkurransen, men nå som alle kommer inn gratis, har vi funnet på noe annet. Vinneren Harriet Rendal vil få en liten overraskelse, sier de.

SITAT: "Vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival." Arrangørene av Vår FestivalMer å lese på ht.no:
(Foto: Tom Inge Andersen)

Foto: Tom Inge Andersen

Leses nå:
Nyheter

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

I ilden i Spania

Bel Chorus er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.

Kultur-toppmøte

Arctic Arts Summit – verdens første arktiske kulturtoppmøte finner sted i Harstad 21. og 22. juni.

Øver til felleskonsert:

Fullt trøkk på Bethel

Bethel var mandag kveld stedet for øving foran Care Gospels to konserter på Finnsnes og i Harstad til helga.

Mangler Tittel

Nestleder i Gratangen kystlag. Marit Mørtsell, ble valgt inn som 1. vara i Forbundet KYSTEN. Det skjedde under landsmøtet på historiske Sandven hotell i Norheimsund sist helg. Landsmøte avholdes hvert annet år. Landsmøtet består av delegater fra alle kystlagene, og det er disse som bestemmer organisasjonens vedtekter, overordnede mål og prioriteringer. – Denne samlingen er derfor en stor og viktig begivenhet for oss, som i alle demokratiske organisasjoner, skriver en på nettsidene til forbundet. Det er kun landsmøtet som kan vedta endringer i prinsippdokumentene til Forbundet KYSTEN. I helgen fremmet Kystlaget Salta fra Bodø et forslag om nytt punkt til handlingsprogrammet, og følgende tekst med vedtatt tilføyd: «Forbundet KYSTEN skal aktivt legge til rette for lokalt engasjement mot plastavfall i havet, og for nødvendige miljøtiltak rundt vår virksomhet.» Landsstyret vil følge opp det nye punktet med konkrete tiltak. Landsstyret gjenvalgt med små endringer Etter åtte år i landsstyret valgte Emil Skjærvik fra Jøa kystlag å takke nei til gjenvalg, og vararepresentant Bjørn Navjord fra Sandefjord ble valgt inn som styremedlem. Navjord er leder i Gokstad kystlag, og har erfaring som stevneleder fra landsstevnet i 2015. Vi fikk også et helt nytt fjes inn i landsstyret, da Marit Mørtsell, nestleder i Gratangen kystlag, ble valgt inn som 1. vara. Begge dyktige og engasjerte folk som har mye å bidra med, skriver en på hjemmesidene til Forbundet KYSTEN

Nå er det krasj om 1. mai - igjen

- Splitter på fagbevegelsens viktigste dag.

Her er alt leserne lurer på om årets skattemelding

Er du i innspurten med skattemeldingen? Da sitter du kanskje med noen av de samme spørsmålene som våre lesere har stilt.

Nå kan Harstad Tidendes abonnenter lese VG gratis

VGs eAvis er inkludert i Harstad Tidende-abonnementet ditt.

Nye røde kort til SOIF:

– Må holde hodet kaldt

SOIF-treneren forstår at spillerne ble provosert, men vil ikke snakke om dommere etter to røde kort på Melbu lørdag.

Dramatisk kamp for Skånland på bortebane:

Skånland fikk to utvist og tapte 2-0 mot Melbo IL

Forstår ikke hvordan det var mulig å tape

Et reservepreget Medkila rundspilte Høken, og tapte.

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

Metodistkirka i Harstad

Hvedings gate 5 hadde opprinnelig Metodistkirka som navn, mens den nå ofte går under navnet Frimurerlosjen.

Russedåp i Generalhagen:

Simen fikk navnet Bønna

Bel Chorus:

I ilden i Spania

Koret er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.