Lanserer jazzfestival

Foto: Tom Inge Andersen

I slutten av mai blir det festival.
– Etter navnekonkurransen fikk vi inn et så godt forslag at det har endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival blir gratis.

Det sier Anders Søvik, Ronald Aune Jensen, Marit Gade Hallbeck og Karoline Aamodt Andersen. Studentene skal arrangere en jazzfestival i slutten av mai som prosjektoppgave ved produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad.

Transjoik og Moddi

– Vi mener det er et behov for en jazzfestival, sa de da de sist gang var ute i avisa for å fortelle om festivalen og utlyse en navnekonkurranse.

– Vi fikk inn mange navneforslag, og ett av dem var såpass bra at det endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival har dobbelt betydning, ikke bare arrangeres den på våren, men vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival. Derfor har vi bestemt oss for at konsertene blir gratis, sier de fire som allerede har navn klare til festivalen.

– Både Transjoik og Moddi er klare. De er begge meget aktuelle, Moddi spilte nylig på by:Larm og er også et av navnene til Øyafestivalen til sommeren, mens Transjoik er klare for Storåsfestivalen. Og vi mener begge passer utmerket i et utvidet jazzbegrep, sier Anders, Ronald, Marit og Karoline.

Gourmetjazz

– Grand Nordic Hotel blir jazzhotellet og her vil det bli mer tradisjonell jazz ledsaget av gourmetmat. Maten er naturligvis ikke gratis, sier studentene og legger til at konsertene gjennom festivalen skal legges til fem forskjellige arenaer.

– Folk skal merke at det er festival i byen, sier de.

– Men hvordan skal dere klare å gjøre festivalen gratis?

– Vi er avhengig av at byens befolkning kommer på konsertene, og at næringslivet trykker festivalen til sitt bryst. Selvsagt er folk utenbys fra også velkommen, sier de.

– Vi lovet festivalpass til vinneren av navnekonkurransen, men nå som alle kommer inn gratis, har vi funnet på noe annet. Vinneren Harriet Rendal vil få en liten overraskelse, sier de.

SITAT: "Vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival." Arrangørene av Vår FestivalMer å lese på ht.no:
(Foto: Tom Inge Andersen)

Foto: Tom Inge Andersen

Leses nå:
Nyheter

Suksess med «Sønnen»

Når Hålogaland Teater først nå setter opp et stykke av Jon Fosse, så gjør de det med stil.

Har blitt en publikumssjarmør:

– Jeg har lært masse

Det kan godt hende at du ikke kjenner igjen Kristian Kristensen når han går på scenen med fullt band i Kulturhuset for første gang fredag kveld.

Are ble hedret med pris

Harstadkunstneren Are Andreassen fikk Bodø Næringsforums initiativpris.

Tok publikum på en reise til de små og store spørsmålene

– Vi må aldri slutte å tenke at det kunne vært meg selv.

Suksess med Sønnen

Når Hålogaland Teater først nå setter opp et stykke av Jon Fosse, så gjør de det med stil.