14 deltakere var med da det lørdag og søndag var diplomatisk toppmøte for å skape fred mellom det tyske keiserriket, Britannia og Det osmanske riket. Stedet var Ungdommens hus i Harstad hvor deltakerne dykket ned i en helt annen virkelighet enn den du og jeg er vant til. De deltok i "laiv".

- En laiv er et rollespill hvor deltagerne spiller ulike karakterer og har sine oppdrag og impulser. Det oppstår ofte konflikt og konspirasjoner på slike events. I Norge har laiv-miljøet vært i god oppbygging siden 90-tallet, men er fremdeles mindre enn  land som Danmark der man bruker dette både til fritid, undervisning, seminarer og andre arrangementer, sier organisator Kjetil Kverndokken.

Konflikter ble det da de 14 deltakerne i alderen 13 til 35 år samlet seg til arrangementet som heter Concubia Nocte - et samarbeid mellom ungdomshuset og Animus (tidligere Harstad spillklubb).

- 14 deltakere er ikke veldig mye. Det er ikke uvanlig at en laiv har 30 til 100 personer involvert.

Spillets verden er satt til et alternativt Europa rundt 1880-tallet hvor steampunk - ofte kjennetegnet ved kobber, damp og krutt - setter ekstra spiss på stemningen.

- Alle får sin egen handling og et mål de ønsker å gjennomføre. Dette er noe bare de selv vet om. Karakterene spiller sin karakter ut fra instrukser gitt av organisatorene, men også via egne innfall og improvisasjon.

Noe av dramatikken denne helgen omhandlet en fransk spion som påkalte et spøkelse som herjet inntil en arkeolog klarte å bruke et rituale til å få det vekk. Noen arrangørhandlinger påvirket også laiven. En person kom for eksempel inn på natten med en varulv i hælene, sier Kverndokken.

Når det ble uløselige konflikter blant deltakerne, ble det også innslag av vold under laiven.

- Våpen var lateks-sverd eller kniver. Vi hadde også pistoler som skyter skumgummi, så det ble noen dødsfall blant rollene.

Etter kontinuerlig spilling natten gjennom endte spillerne noe groggy opp med enighet. Alle skal delta i en arkeologisk ekspedisjon i de Karpatiske fjellene i Ungarn når laivens del to av tre holdes i oktober.

- Noen deltakere er nok slitne i dag, men folk var fornøyde etterpå. Allerede på natta spurte folk om når de kunne være med neste gang. Her er alle sin egen hovedperson, og jeg anbefaler folk å prøve dette, sier Kjetil Kverndokken.

Hvis du synes det virker spennende å kle seg ut, spille en annen person og kanskje dø av skumgummipiler, kan du melde deg på Concubia Nocte på Facebook.

kjetil.kverndokken@gmail.com