Skambankt var nummer to ut på scenen under Bakgården-festivalens siste dag. Rockebandet fra Rogaland har etablert seg sterkt i Musikk-Norge med fire album de siste ti årene, og lørdag kveld fikk publikum høre det knallharde materialet.

Fornøyd

Skambankt-vokalist Terje Winterstø Røthing forteller etter opptredenen at han merket at bandet spilte for et voksent publikum.

- Det var ikke så mange som var helt med i starten, men det kom seg etter hvert. Det var kjempekjekt å spille her, sier Winterstø Røthing, før han legger til:

- De fleste som er her har ikke hørt oss før, og når de hører oss på første konsert, krever det litt av oss. Bakgården-publikummet var en fin gjeng å spille for. Jeg så at folk koset seg.

SE BILDESERIE FRA BAKGÅRDEN LØRDAG

Trivelig

Skambankt-vokalisten har opptrådt på Bakgården tidligere, da han var en del av Kaizers Orchestra. Winterstø Røthing skryter av festivalen midt i sentrum.

- Bakgården er utrolig trivelig. Det blir veldig intimt, men det er fortsatt plass til en del folk her. Det virker som Harstad har trykket denne festivalen til seg, sier han.

- Ekstremt profesjonell

Han forteller at bandet har følt seg velkomne.

- Bakgården har ekstremt proffe arrangører. Alt har gått på skinner.

Trommisen i bandet er fra Hammerfest, og derfor føler bandet ekstra tilhørighet til Nord-Norge. Siden oppstarten av bandet har de spilt i Harstad tre ganger.

- Vi ønsker alltid å komme tilbake til Harstad, avslutter vokalisten.