Det som startet som en vill idé, kan i dag trygt kalles som en lur manøver av initiativtaker Rune Selnes.

I forbindelse med handballturneringen Landsås Cup 5.-7. juni, er det i år som i fjor klart for konseptet Landsås på scenen 6. juni. Nå er det 115 lag som har meldt seg på turneringen, noe som betyr at mellom 1500 - 2000 besøker Harstad gjennom helgen.

Rune Selnes kan definitivt konstantere at den ville ideen om en turneringskonsert har utviklet seg til å bli et svært godt påfunn.

- Jeg hadde lyst til å gjennomføre Landsås på scenen i flere år. I fjor fikk vi det til for første gang, og da trakk vi samtidig flere lag til handballturneringen. Det var nettopp det som også var baktanken med konseptet - å øke deltakerantallet, sier Selnes, som er leder for Landsås på scenen.

Sirkus Eliassen

I fjor hadde rapperen Sirius og flere lokale band fyllt scenen utenfor Landsåshallen. I år er det Sirkus Eliassen, Idol jr-deltaker Tobias Myrvang, Harald Troøyen og Sortlands-gruppa 68 grader Nord.

- Det er et veldig variert program som tar høyde for de minste og ungdom og voksne. Her er det noe for alle. Vi ønsker å gi noe tilbake til befolkningen i Harstad, sier Selnes.

Se vidoen øverst hvordan det var da Sirkus Eliassen opptrådte under Bakgården 2013.

På grunn av den store pågangen forteller Selnes at de også har invitert resten av Harstads bfolkning til å komme å høre på konserten som er et rusfritt arrangement.

- Næringslivet i Harstad kommer til å legge merke til at så mange tar turen til byen denne helga.

Eneste i nord

Ifølge Selnes er Landsås Cup den eneste handballturneringen i Nord-Norge som har innført dette konseptet. Planen på sikt er at Landsås på scenen skal bli større.

- For de neste årene har vi planer om grilling ponniridning og diverse andre aktiviteter som kan knyttes til den sosiale biten ved handballturneringen. Da satser vi også på å øke sponsorpotten slik at vi får enda større artister på scenen.

Han vil samtidig takke alle samarbeidspartere som har gjort Landsås på scenen mulig å gjennomføre.

- Uten næringslivet i byen hadde det aldri vært mulig å finansiere denne konserten. De gir noe tilbake til alle frivillige, barn og ungdom i Harstad og ikke minst hele Nord-Norge.

PS! Bildene er hentet fra da Sirkus Eliassen besøkte Bakgården og Rock mot Rus i 2013.

Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen
Sirkus Eliassen Foto: Steve Nilsen