Jørn Heyerdahl Pedersen, Finn-Ero Bustadmo og Dag Erik Enoksen søker nok en gang å skape energi. De tre travle herrene har funnet en ledig dato i oktober. Dermed er det igjen klart for konserten Tre stemmer.

Det er liten tvil om at publikum vil møte opp. Under konserten i februar i fjor var Storsalen i kulturhuset fylt til randen. Det er liten grunn til å anta at ikke det vil være tilfellet også til høsten.

– Vi er fornøyd med tilbakemeldingene fra publikum. Det har vel ligget en forventning om at vi skal komme tilbake, sier Enoksen.

– Vil publikum ha oss, fortsetter vi, sier Heyerdahl Pedersen og får bifallende nikk fra Bustadmo.

– Så lenge vi kjenner energien, fortsetter prosjektet, sier han.

Batterilading

Tre stemmer var første gang å høre i november 2013. Da ble det to konserter i Lillesalen i kulturhuset. Det fungerte så bra at de to måneder etterpå hadde oppgradert showet og flyttet det til storsalen. Og nå er forberedelsene til nok en storsalkonsert godt i gang.

– Repertoaret der vi utfordrer oss sjøl ved å bevege oss i sjangre vi egentlig ikke hører hjemme i, begynner å komme på plass, sier Bustadmo, som selv kjente energien i det han kaller et «batteriladingsprosjekt» da han skulle synge musikal - trestemt.

– Jeg har alltid sunget alene. Det å jobbe med en Dag Erik og Jørn skapte en felles, positiv energi. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå på scenen i Storsalen og synge musikal eller Ola Bremnes. Det er langt unna Led Zeppelin og Deep Purple, som er mitt uttrykk, sier han.

Spenning

Sjangerutfordringen for de tre herrene fortsetter i oktober. Konseptet er veldig likt de tidligere utgavene, men melodiene er byttet ut. Teorien er omtrent ferdig utarbeidet. Nå er det praksisen som gjenstår, først i form av øvelser.

– Vi øver på hver vår kant. Så skal vi senere samles for fellesøvinger før konserten i oktober, sier Bustadmo.

– Det viktigste for oss er å skape spenning. Det gjør noe med oss tre, sier Enoksen.

– Vi skal være forberedt, men det skal også være rom for øyeblikkene oss imellom. Jeg håper og tror at vi igjen klarer å dra publikum inn i vår sfære, sier han.

– Det er en utfordring til alle, også musikerne, som skal spille ting de ikke er vant til, sier Heyerdahl Pedersen, som selv synes han får mest energi av fellesnumrene de fremfører.

– Jeg liker å bygge opp en låt og komme til full utblåsing. Det gir meg mest, sier han.

Publikum vil nok oppleve mange flere utblåsinger og mye ståpels på høstens konsert med herrene Bustadmo, Enoksen og Heyerdahl Pedersen.