harstad: Inge Bremnes er inne i sitt andre år på den kjente skolen Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) i England. Der har han skrevet og utviklet nye låter som nå får sitt eget liv, når han 10. mars gir ut en EP med fem låter.

Norsk

– Jeg har jobbet lenge med låtene, både alene og med bandet mitt, sier han på telefon fra Liverpool.

Han beskriver musikken sin som dynamisk og følelsesladd, inspirert av Sigur Ros og Jeff Buckely.

Bandet består av norske musikere som alle går på samme skole. De har turnert i England, og låtene er spilt inn i studio i Liverpool, på og utenfor skolen. Bremnes har allerede singelen «Sne» ute. Den er å høre på strømmetjenester og på NRK P3.

Inge høstet også gode kritikker for sin første utgivelse «Screaming Stronger» som ble spilt på NRK P3 gjennom sommeren 2014. I tillegg ble låten også plukket ut til å konkurrere i den nasjonale finalen i Bandwagon, som en av årets beste låter.

Engelsk

–Jeg skriver både på norsk og engelsk. Siden «Sne» er på norsk, ble den sluppet som en selvstendig låt, sier Bremnes. Nå er han klar med fem låter på engelsk, og han vurderte å markere slippet av låtsamlingen i England, men til slutt falt valget på Norge.

–Det blir fint å kunne spille i Norge, siden vi alle har bånd dit. Men det er en hel prosess med å leie konsertsted, markedsføre og slikt, og vi jobber så hardt vi kan sier han, og legger til:

–Min gode venn Kristian Kristensen kommer også for å spille litt på plateslippet, sier Bremnes.

Kristensen signerte akkurat med plateselskapet Warner, og ble årets Urørt-artist.

– Suksessen er velfortjent, og artig at han kommer til oss også.

Bremnes planlegger også en turne (kanskje til Harstad, sier han) og en dobbeltsidig singel på norsk som kan komme til høsten.

Forbereder artistlivet

Bremnes er godt forberedt på å skulle planlegge videre karrieregrep. Skolen i Liverpool handler om å forberede studentene til et liv som artister.

– Det er et uortodoks læremiljø her, med stort fokus på hvordan studentene skal kunne overleve i industrien som artist etter skoletiden. I tillegg er alle opptatt av å hjelpe hverandre opp og videre, så man får et bredt og godt nettverk her, sier Bremnes.